torsdag, augusti 12, 2010

Mumsig mat?

NOT!!!


Detta är vad man bjuder sjuka och gamla som ligger på sjukhus. Sofresh-mat i plastförpackning. Inte konstigt att man inte blir frisk när man ligger inne.

Köttfärssås med pasta, ärtor
INGREDIENSFÖRTECKNING:
Pasta: durumvete, vatten, Köttfärssås: Nötfärs, Tomater, vatten, socker, modifierad
stärkelse, extra jungfruolivolja, citronjuice, salt, jästextrakt, vitlök, extrakt av stekt lök,
vitpeppar, gul hackad lök, brynt lökfond, vatten, maltodextrin, salt, socker, jästextrakt
(med bl. a. korn), rostad lök , ättikssprit, lök, surhetsreglerande medel (E 325),
lökjuicekoncentrat, soltorkade tomater i olja, vatten, solrosolja, soltorkade tomater,
färska örter (basilika, oregano, rosmarin), tomatkoncentrat, vitlök, havssalt, socker,
paprika, koncentrerad citronsaft, konserveringsmedel (askorbinsyra).provencalska
kryddor i olja, färska örter 51 % (basilika, persilja, mejram, timjan, rosmarin, salvia),
solrosolja, vitlök, socker, havssalt, citronsaft, (askorbinsyra).), selleri, morötter,
purjolök, bladselleri och lök, purjolök och selleri är oblancherade, flytande margarin,
Parmesanost, Mjölk, salt, löpe, konserveringsmedel: E1105. Ärtor

De skriver på sin sida:

Smak, fräschör och näring bevaras tack vare:

  • Tillagning med ångkokning
  • Tillagning nära gästen
  • Näringsvärdesberäkning av alla rätter
  • Hygienisk säkerhet för alla genom obruten kylkedja - från ax till limpa
  • Färska råvaror (grönsaker levereras varje morgon från vår grönsakshandlare)
  • Endast godkända och testade ingredienser
Blir ni sugna på att äta den här maten? Allt låter bra på deras sida och tom KOCKLANDSLAGET har hjälpt till att utforma maten:

- Att äta riktigt gott när man är på sjukhus borde vara en självklarhet för alla, säger Carina Brydling, fd kock i Svenska Kocklandslaget som bidragit till framtagandet av rätterna.

- Det har varit roligt att få vara med och ge synpunkter på sammansättningen av rätterna och tipsa om smaker för att förhöja matupplevelsen. Vi har genomgående näringsberäknat alla rätter, satsat på färska och fräscha råvaror, samt kryddat extra smakrikt och mustigt för att kunna erbjuda en måltid på sjukhus som både är nyttigare och smakrikare än tidigare.


Tycker det låter som skitsnack i mina ögon!!! Pinsamt att vara med i kocklandslaget och rekommendera sån skitmat till sjuka och gamla.

Här ett upprop om anhöriga och patienter som kräver riktig mat i vården
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mums asgott helt enkelt, här är mer länkar om du blir sugen på att laga till något annat enkelt.

http://extranet.sodexo.se/sv/Sites2/patientkost/Menyer/Ingrediensforteckning2/Ingrediensforteckning2/

Det bästa är att jag har rätt, det är grymt svårt att laga köttfärsås, tänk bara på att försöka hitta alla de där ämnena som skall ned i en köttfärssås.
//J igen

Trillian sa...

Vad är det för fel på nötfärs, lök, krossade tomater, vatten, vitlök, salt, peppar, paprika, oregano?

9 ingredienser mot deras 593. Jag vann igen.