söndag, augusti 08, 2010

Örtmarinerade kycklingfiléer med ostblomkål och persiljesås



Kvällens middag.

Örtmarinerad kyckling:
4 kycklingfiléer
1 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk soja
0,5 msk muscovadosocker
1 msk timjan, mejran, rosmarin
0,5 tsk salt
svartpeppar
massor med färsk persilja

Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingfiléerna. Marinera helst över natten men några timmar räcker också vid tidsbrist. De får ändå en väldigt god smak.
Lägg kycklingfiléerna med lite av marinaden i en ugnsfastform och kör in de i 225 graders ugn i ca 20-25 minuter.

Ostblomkål:
Koka några blomkålsbuketter i lättsaltat vatten i 1 min, häll av vattnet och lägg över blomkålen i en ungsform och skiva ost över. Låt gratineras i ugnen tills det ser smarrigt ut. Ca 10-15 min.

Persiljesås:
1 dl kesella
1 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
nypa salt och peppar
massor med färsk persilja

Blanda och servera den kall.

Inga kommentarer: