måndag, augusti 09, 2010
Döden i grytan
Mats-Eric Nilsson, som skrev böckerna "Den hemliga kocken" och "Äkta vara" har släppt en ny bok. Döden i grytan. Den här gången tillsammans med Henrik Ennart. Den släpptes för 1 vecka sedan och det hade jag totalt missat. Vilken tur att jag tittar in i Mats-Erics hemsida lite då och då för att kolla in nyheter. Så J fick precis en beställning på att gå till närmaste bokhandel för att införskaffa boken idag.
Provläs boken här.
Varför jag började läsa på boken Äkta vara idag igen, var för att vi såg en skräckfilm igår, Food inc. En hemsk film om livsmedelshanteringen i USA. Tror tyvärr inte att den är så långt borta från sanningen hur livsmedels- och djurhållningen är här i Sverige. Men för varje gång man släpper såna här böcker, som Mats-Eric skriver, eller filmer som Food inc så kommer det nya konsumenter som får upp ögonen och blir mer medvetna om vad man stoppar i sig. Mat ska inte vara billigt. Den ska kosta så att djuren blir behandlade på ett bra sätt och att vi får näringsriktig mat för vårt välbefinnande. Inte en tomat som plockats när den är grön för att sen fraktas genom halva kungariket för att sen gasas röd. Då avstår jag hellre tomaten. Vilken sjuk jävla värld vi lever i!!!
Etiketter:
bokhyllan,
tillsatser
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar