söndag, juli 03, 2011

Viktrapport - Minus 22,2 kg på 1 år prickDet går sakta, men det går! Ett HELT ÅR har gått sen jag började min viktresa. Äntligen har jag tagit tag i det ordentligt en gång för alla. Så imorgon är första dagen på år 2. Och spela roll om det går sakta. Jag mår bra i kroppen, jag håller mig mätt och jag håller framförallt suget borta med mindre kolhydrater. Jag håller på med en livslång viktnedgång så jag tycker det är helt ok att det går sakta. Visserligen blir jag mer pepp när jag går ner runt ett kilo på en vecka men de gångerna jag tappar motivationen så brukar jag ta fram de här viktrapporterna så blir jag glad igen. Den här helgen tillsammans med midsommar förstörde hela månadens fina spiral. Men i slutändan gick jag ändå ner 1.2 kilo den här månaden, så det är jag grymt nöjd med.

Min Viktresa
100705 Startdag
100801 -3,9 kg
100905 -5,1 kg
101003 -2,3 kg
101107 -3,1 kg
101205 -1,7 kg
110109 -0,4 kg
110206 -2,1 kg
110306 -0,8 kg
110403 -0,8 kg
110501 +3,0 kg
110605 -3,8 kg
110703 -1,2 kg
110807 nästa vägning

Totalt gått ner sen start = 22,2 kg
Snitt = 0,43 kg/vecka

Gå in till Kostdoktorn och läs på om ni är nyfikna på hur LCHF fungerar. Inne i min blogg Lowcarb-världen har jag samlat bloggar som jag följer och som skriver mycket om och lever enligt lowcarb. Finns mycket inspiration där.

13 kommentarer:

Helen sa...

Bra jobbat! Du är jätteduktig som kämpat på så länge. Det här kommer vi att fixa, eller hur! :-)

madbanditten sa...

Stående applaus fra mig! Det er bare så flot! 22 kilo på et år, det er da virkelig noget af en præstation.

Grattis Trillian!

Trillian sa...

Helen - you bet ya... nu fixar vi det här. Det får ta den tid det tar. Vi mår ju så mycket bättre med mindre kolhydrater.

Jane - tack :)

hemul sa...

Nämen - vad lika vi är. Vi började ungefär samtidigt, har hållit samma snittfart och följdaktligen gått ner lika mycket. Nåja, jag slog dig med 4 hg: :-D
15:e juni var det 1 år och 22.5 kg för mig. Go us!

hemul sa...

22.6! Där slant mina fortfarande feta fingrar. ;-)

Helen sa...

Du som är lite mer haj på det här med bloggande och datorer.. Har du en aning om vad det är som gör att jag inte kan skriva kommentarer i min egen blogg? Jag står aldrig som inloggad, måste alltid klicka på "logga in" varje gång jag ska skriva, men behöver aldrig skriva dit några uppgifter. Jag kan alltså skriva inlägg genom att bara klicka på logga in. Så jag kan skriva inlägg men inte kommentera det jag skrivit, eller svara på kommentarer jag fått.
Jag loggar in, skriver kommentar, så kommer det upp välj konto, jag klickar på google-konto, får logga in igen, skriva koden som visas och sen ber man om att jag ska logga in igen...o.s.v. Har du någon aning?

Anna/Fru C sa...

Riktigt bra jobbat! Ett toppenexempel på att det som inte verkar vara så mycket viktnedgång på en månad ger ett jättebra resultat på ett år! Grattis!

Trillian sa...

hemul - snyggt jobbat och grattis. År 2 ska jag dock vinna ;)

Helen - nej tyvärr vet jag inte vad ditt problem kan bero på? När jag loggar in på blogger så väljer jag att låta datorn spara lösenordet så jag behöver inte logga in så ofta. Testa att kommentera anonymt. Det borde iaf fungera.

Trillian sa...

Anna - Ja precis och det är därför jag har dessa små rapporter så jag kan inspirera mig själv. Och tack =)

hemul sa...

Du har inte en chans Trillian! Men grattis till andraplatsen. :-D

Hur länge räknar du med att hålla på? Ja, jag försöker luska ut om vi är i samma viktklass också, men jag är antagligen tjockare. Behöver nog 2 år till om jag håller samma takt. ;-)

Förresten, jag är mera nyfiken. Visst har väl du också ätit lowcarb längre än du gått ner? Tycker man länge sett ditt namn då och då.

Trillian sa...

hemul =)

Jag räknar nog med att hålla på lika länge som dig. Ungefär. Jag har inte riktigt bestämt hur långt jag ska ta det, men det är bra många kvar.

Och visst har du rätt. Jag körde en första omgång lchf våren 2009 och har väl hållt i kosten mer eller mindre sen dess, men inte gått ner något märkvärdigt förrän jag verkligen tog tag i det ordentligt tillsammans med träningen förra sommaren. Men jag har introducerat själva kosttänket med naturliga råvaror sen 2008 och där kom lchf in alldeles naturligt. Det var så jag hittade dit kan man säga. Övriga familjen är inte lika strikta med kolhydrater som jag är. Men jag tycker det fungerar alldeles utmärkt. Och familjen är inte heller gnälliga de dagar de bara får sallad till biffen och bean. Eller som ikväll auberginerullar.

hemul sa...

Då var vi ännu mer lika då - kul! :-)

Jag började redan hösten 2005 och har lowcarbat sedan dess. Men jag gick inte ner, jag gick tvärtom upp lite. Fortsatte gjorde jag för det stora hälsoförbättringarna.

Så nu räknar jag kalorier också. Mitt problem var nog att kosten snarare ökade min aptit än dämpade den, som man så ofta hör om. Men även min glupande aptit krympte till sist och jag behöver underäta ganska obetydligt för att gå ner. Men räkna måste jag, annars bär det iväg med smörklickarna. Man blir väl ätstörd för livet sen.

Nu ska jag fortsätta kolla här så jag får se hur det går för dig. Här har du mitt lapptäcke om du är intresserad.

Trillian sa...

Ja många likheter var det. Kul med din statistik. Den ska jag följa ;)