fredag, juli 15, 2011

Auberginerullar med chevré, valnötter och chili



En riktigt god vegetarisk rätt. Passar även utmärkt som tillbehör till kött eller fisk om man är rädd för helvegetarisk mat.

Ingredienser
1 st aubergine
50 g getost
1 dl ruccolasallad
3 msk valnötskärnor
100 g färska dadlar
0,5 röd chili
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
1. Skölj auberginen och skiva den tunt på längden. Pensla olivolja på varje sida och stek i hög värme på grillpannan tills de fått färg. Låt svalna.

2. Blanda getost, ruccola, hackade valnötter, urkärnade och hackade dadlar och chili. Krydda med salt och svartpeppar.

3. Lägg en klick av röran och några ruccolablad på varje aubergineskiva och rulla ihop till rullar.

4. Ringla över lite olivolja av god kvalitet (och det fungerar även med saltå kvarns vita balsamvinäger, men jag gillade det mer än övriga familjen).


Receptet hittade jag hos MatHem.

Inga kommentarer: