lördag, april 14, 2012

Äggakaka the fakir way

En tradiotionella "äggakaga" innehåller mjölk, ägg och mjöl (och lite annat). Och mjöl och mjölk är big no no för mig just nu, så jag gjorde min egna variant som blev  klart godkänd. Stekte några champinjoner till. Perfekt fakirmat.

Äggakaka 2 portioner: (0,5 g kh per portion)
160 g ekologisk stekfläsk
2 ägg
25 ml vatten
60 g gräddost
1 msk färsk finhackad timjan

Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Stek stekfläsken gyllenbrun och lägg de i botten av en ugnsform.
3. Riv osten.
4. Finhacka timjan.
5. Rör ihop ägg, vatten, gräddost och timjan och häll smeten över stekfläsken. 
6. Låt grädda gyllenbrun i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.



Inga kommentarer: