måndag, maj 09, 2011
Smoky Baconburgare
Vi grillade burgarna. En ny favoritburgare helt klart. Det var J´s bror som lagade något liknande till oss en gång och sen dess har jag varit sugen på att få till det själv. När jag mailade honom hur han gjort dem så sa han att jag bara frågade för att vara snäll. Jag tror han blev smickrad.
Burgarsmet
800 g nötfärs
140 g bacon
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
0,5 dl bbq-sås med smoky touch
2 tsk sambal oelek
svartpeppar
salt
Do it like this
1. Lägg ner färsen i en bunke.
2. Finhacka bacon och vitlök. Lägg ner i smeten.
3. Blanda i äggulor, bbq-såsen, sambal, svartpeppar och salt.
4. Blanda ordentligt.
5. Gör 4 stora hamburgare eller 8 små.
6. Grilla.
7. Ät.
Serveringsförslag:
1. Mellan hamurgerbröd med cheddarost, dressing, lök, sallad, tomat, senap och ketchup.
2. Med ugnsrostade morötter, rödbetor, ugnsbakad tomat.
3. Klyftpotatis.
Inspirerad by svåger
Etiketter:
LCHF,
lunch/middag,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar