söndag, januari 03, 2010

Spartips - Ostrester


Det blir alltid över en liten ostkant som man inte kan hyvla till mackan. Som jag hittills alltid har slängt i soporna. Men varför inte istället spara den i en burk i frysen tills man behöver riven ost till exempel till en god gratäng? Bättre att använda slattarna till gratängen än köpa dyr färdigriven ost i plastförpackning som ändå inte är riktig ost, utan billig fettråvara. "Osten" i påsarna är så kallad analog ost, som inte är annat än vegetabiliska fetter. Det är alltså ingen ost! Märkligt va?! Som exempel så är TexMex-mix och Gratängmix såna analoga ostar. Det roliga eller mer tragiska är att tillverkaren påstår att kunderna inte blir förvillade. VA?? Nähä!? Jag blev då det i massor med år som jag köpt skiten. Men inte sen jag läste boken "Den hemliga kocken" av Mats-Eric Nilsson för över ett år sedan. Det var då mina ögon öppnades. Efter det köper jag en bit ost att riva istället.

2 kommentarer:

Petra C sa...

Hade kunnat vara ett bra tips om det inte var så att min man äter upp de hårda ostskalkarna som jag vägrar lägga på min smörgås. Ju tjockare och hårdare desto bättre.

Kram P

Trillian sa...

Haha... vilken bra man du har! Då går de ju iaf åt... inte som vi gjorde tidigare när vi slängde istället för att nån åt upp dem.