
Tänk att misstag gör att det istället uppstår en ny kulinarisk rätt. Det här blev verkligen sjukt gott! Jag skulle testa att få till lchf-scones, ungefär som mina lc-minutbröd jag gjort i micron sista tiden, men istället blev det nån slags spröd kokoskaka. Men en kaka helt utan socker. För att få lite sötma så serverade jag till en röra på bär+vaniljpulver och creme fraiche+vaniljpulver. Och tro mig... SJUKT GOTT!!! Jag skulle kunna tänka mig att man kan ha i lite vaniljpulver i smeten också nästa gång, bara för att den ska bli ännu mer lik en kaka. Men ärligt talat så behövs det inte eftersom kokosmjölet ger den karaktär.
Ingredienser
2 dl kokosnötsmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl grädde
2 dl rysk yoghurt
Gör såhär:
1. Blanda ihop kokosmjöl, salt och bakpulver.
2. Rör ner kuber av smöret och arbeta in i degen.
3. Blanda snabbt ner grädde och yoghurt och låt smeten vila lite så den gonar ihop sig.
4. Rulla till 8 bollar och platta till dem på plåten.
5. Grädda i 250 grader ca 7-10 minuter.
6. Blanda vilka bär som helst med 0,5 tsk vaniljpulver.
7. Blanda tjock creme fraiche med 0,5 tsk vaniljpulver.
Varje kaka innehåller 255 kcal och 2 g kolisar.
Med 2 msk bärröra och 2 msk vaniljcreme blev det 367 kcal och 5 g kolisar.

2 kommentarer:
Vad gott det låter. Är Rysk yoghurt mer syrlig?
Nej den är mer len i smaken än tex Turk/Grekyoghurt. Lite mer samma lenhet som creme fraiche har. Den har 17% fett.
Skicka en kommentar