fredag, augusti 19, 2011

19/8-2011


Dagens bild: Dagens middag blev Lchf-panerad torsk med blomkålsmos och remouladsås.

Veckodag: fredag
Jobbat: 10:30-17
3 x Snackigt om dagen:
1. Försov mig imorse. Som fasiken. Så jobbade hemifrån istället för att åka in till stan. Men det var skönt att sova ut så jag var inte så ledsen när jag upptäckte att jag försovit mig 3 timmar.

2. Vi körde lite 30-minutare idag och det går snabbt att städa och få ordning i huset när man är 4 personer som hjälps åt i 30 minuter. Jag älskar vårt 30-minuters koncept. Man hinner mycket mer än vad man tror på 30 minuter. Och 30 minuter orkar man alltid med.

3. Skön dag och kväll. Jag och T har tjafsat lite som vanligt. Jag har senaste tiden försökt ha min kära vän Ankas ord i huvudet "man behöver inte ta VARJE fight" men ibland kan jag inte låta bli och idag blev det så. Ibland är jag bara på sånt humör och ibland är jag inte arg utan bara väldigt retsam, men det klarar inte min dotter av riktigt. Så ja då blir det extra tjafsigt. My bad! Men skön dag och kväll ändå...

Väder: Sol med fina moln, runt 18 grader

Ätit idag:
Frukost: Kokt ägg med hemmagjord majonnäs. Chevré. 1 ölkorv. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellis: Liten bit ölkorv. Brie med rödbetssallad. Kaffe med grädde.
Middag: Lchf-panerad torsk med blomkålsmos och remouladsås.
Kvällis: Kaffe med grädde. 1 ruta mörk choklad. Några paranötter. Några grokisar.

Dagens kcal: 1526
Dagens kh: 25 gram

Tränat:
Motionsutmaning dag 10 av 21 avklarad
Löpband 25 min
1,8 km
13:53 min/km
4,32 km/h

NP - Now playing:
Nip/Tuck resten av avsnitt 2.06

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!!
Torsken ser god ut! Vart kan jag hitta receptet på lchf-paneringen?
Sen undrar jag lite över minutbröden... Jag har gjort på halva satsen så de bara ska bli två bröd men andra gången blev ena helt bränt innuti.. 2 min, kanske lite för länge eller? Plus att dom blev för tunna att dom inte gick att skära itu. Vad gör jag för fel tro? mickrade i små plastburkar..
Tack för en bra blogg!
Hälsn Hanna

Trillian sa...

Tack Hanna för kommentaren :)

lchf-paneringen hittade jag på igår. Hoftade ihop med sesamfrön, parmesan, salt och peppar. Nästa gång kommer jag ha i någon slags syra också som lime/citronzest. Doppade fisken i ägg först.

Jag kör antingen satsen i 2 djupa vanliga mattallrikar eller i 4 ramekinformar (små runda ugnsformar) och för mig blir det perfekt i 2 minuter och jag kan skära de i två bitar. Första gången jag gjorde dem så provade jag mig fram tills jag tyckte det kändes bra i micron. Så jag började med 1,5 minut och sen la jag in formen igen tills jag tyckte det var bra. Nu kör jag 2 minuter direkt. Kanske blir lite olika beroende vilken micro man har.