måndag, augusti 22, 2011
Citronlax med bakad tomat och salladslök
Riktigt god smak blir det med mycket citronzest.
Citronlax med bakad tomat och salladslök
600 gram lax
Smör
Olivolja
Halv ekologisk citron
10-12 körsbärstomater i kvist
4-5 salladslökar
Chiliflakes
Svartpeppar
Flingsalt
Gör såhär:
1. Smöra en ugnsform.
2. Lägg i lax, körsbärstomater (låt gärna kvisten vara kvar) och salladslöken i halvor ner i ugnsformen.
3. Klicka över smörklickar här och var.
4. Krydda med nymalen svartpeppar, chiliflakes och flingsalt.
5. Riv över generöst med citronzest över laxen.
6. Skiva några citronskivor och placera dem runt laxen.
7. Ringla över olivolja och kör in allt i ugnen i ca 15-20 minuter tills laxen är klar.
Som tillbehör hade vi blomkålsduchesse och remouladsås.
Etiketter:
LCHF,
lunch/middag,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mums vad gott det ser ut.
Och det var det, så all lax gick åt samma kväll. Tyvärr eftersom jag älskar kall lax till frukost =)
Skicka en kommentar