måndag, augusti 22, 2011

Citronlax med bakad tomat och salladslök


Riktigt god smak blir det med mycket citronzest.

Citronlax med bakad tomat och salladslök
600 gram lax
Smör
Olivolja
Halv ekologisk citron
10-12 körsbärstomater i kvist
4-5 salladslökar
Chiliflakes
Svartpeppar
Flingsalt

Gör såhär:
1. Smöra en ugnsform.
2. Lägg i lax, körsbärstomater (låt gärna kvisten vara kvar) och salladslöken i halvor ner i ugnsformen.
3. Klicka över smörklickar här och var.
4. Krydda med nymalen svartpeppar, chiliflakes och flingsalt.
5. Riv över generöst med citronzest över laxen.
6. Skiva några citronskivor och placera dem runt laxen.
7. Ringla över olivolja och kör in allt i ugnen i ca 15-20 minuter tills laxen är klar.

Som tillbehör hade vi blomkålsduchesse och remouladsås.

2 kommentarer:

Therese sa...

Mums vad gott det ser ut.

Trillian sa...

Och det var det, så all lax gick åt samma kväll. Tyvärr eftersom jag älskar kall lax till frukost =)