tisdag, augusti 02, 2011

Broccolipuré


Den här broccolipurén blev min godaste hittills. Gjorde den på samma sätt som blomkålsmoset.

Ingredienser broccolipuré
1 broccolihuvud (ca 400 g)
1 stjälk salladslök eller 1/4 purjolök
vispgrädde
smör
mjukost naturell (tex vanlig tubost eller philadelphia)
salt
peppar

Gör såhär:
1. Skär ner broccolihuvudet i mindre bitar och lägg ner i en kastrull.
2. Hacka salladslöken och lägg ner i kastrullen.
3. Häll över grädde och salta lagom.
4. Koka upp och låt koka ca 15 minuter.
5. Häll gräddkoket i en skål och lägg broccolin och löken i en bunke tillsammans med en klick smör och en stor klick mjukost.
6. Kör till en puré med en handmixer. Använd av gräddkoket om du vill ha en lösare puré.
7. Smaka av med salt och peppar.

Servera tex med ugnsbakad lax eller korv.

1 kommentar:

Robert Johansson sa...

Prövade denna puré och den var riktigt god och jag kommer att göra den ofta.