fredag, augusti 19, 2011
Rawfoodpajbotten x 2
Så gott detta blev. Det tar lite tid att göra men verkligen värt att få till den här botten eftersom den är både nyttig och kolhydratsfattig. 3 g kolisar per bit räknat på 8 pajbitar. Längre ned får ni även ett recept på rawfoodbotten med 10 g kolisar per bit men som är superdupergod, så om du tål lite mer kolhydrater så rekommenderar jag den. Du kan förbereda båda bottnarna dagen innan. Men har man extra bråttom så kan man grädda bottnarna i 175 graders ugn i ca 45 minuter. Men då är det inte längre en rawfoodbotten. Har inte testat det själv, men om ni gör det så berätta gärna hur det blev.
Ingredienser till lowcarb-rawfoodbotten (3 g kh och 144 kcal/bit räknat på 8 bitar)
100 gram morot i bitar
150 gram blomkål
100 gram broccoli
150 g paranötter
saft från en halv citron
0,5 tsk salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 45 grader.
2. Lägg ner i matberedaren morot i bitar, blomkål i bitar, broccoli i bitar och paranötter. Mixa till en grov smet.
3. Smaka av med citronsaft och salt. Kör mixern igen tills det är en hyfsat kletig smet.
4. Tryck ner smeten i en springform.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 timmar.
6. Lägg på din vanliga pajfyllning och grädda den som vanligt eller använd den till en kall topping som längst ned i detta inlägg.
Grov smet...
Nertryckt i en springform...
Titta så fin... sen är det bara att använda den till vilken pajfyllning som helst. Imorgon kommer mitt recept på krabbpaj med detta recept.
Och här kommer pajbotten nr 2...
Ingredienser till rawfoodbotten (10 g kh och 128 kcal/bit räknat på 8 bitar)
1 st sötpotatis (ca 80 gram)
100 gram morot
50 gram äpple
3 dl cashewnötter
saft från halv citron
salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 45 grader.
2. Mixa ihop sötpotatis, morot, äpple och cashewnötter.
3. Smaka av med salt och citronsaft.
4. Tryck ner smeten i en springform.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 timmar.
6. Använd den med fördel till kall topping enligt nedan.
Till denna botten passade det att bre på ett tjockt lager guacamole och sen fylla med favoritingredienser som tomat, kalamataoliver, fetaost, rödlök, rostade macadamianötter, persilja, ruccola och citronskivor.
Etiketter:
LCHF,
lunch/middag,
rawfood,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Guuuud så fin!
Ska ha kräftskiva här hemma nästa fredag! Perfekt att göra denna å själv kunna äta av pajen! Kan man göra vilken fyllning som helst? med de menar jag typ västerbottenspaj eller kantarellpaj, som ska in i ugnen igen?
Hälsn Hanna
Ja det skulle jag nog våga testa. Jag använde botten till krabbpaj men västerbottenspaj måste ju också fungera kanonbra och bli supergott.
Skicka en kommentar