måndag, oktober 04, 2010

Tomatchutney


Nyskördade tomater


Alla ingredienser ner i en tjockbottnad kastrull.


Fääärdig...

TOMATCHUTNEY

Ingredienser
500 g tomater, skurna i småbitar
2 msk gojibär (eller russin, fikon osv, använd fantasin och ta det ni har hemma)
1/2 chili
1/2 gul lök finhackad
2 cm färsk ingefära hackad
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk senapsfrön
4 msk råsocker
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta hackad
0,5 tsk salt
0,5 dl vitvinsvinäger

Börja med att fräsa chili, vitlök, lök, spiskummin, senapsfrön och ingefära i olivoljan i några sekunder. Häll därefter i tomater, gojibär, vitvinsvinäger, salt och socker. Låt allt puttra på låg värme i 45-60 minuter tills vattnet kokat bort och chutneyn fått en fast konsistens.

Chutneyn kan serveras både varm som kall.

Nästa gång ska jag testa att byta ut spiskummin mot curry istället.

Inga kommentarer: