söndag, oktober 17, 2010

Laxburgare med räkröra och chevrésallad



Tidig middag idag. Det blev Laxburgare med räkröra och chevrésallad.



Räkröran
400 g handskalade räkor
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs (Kavlis utan tillsatser)
1/2 dl dill
salt & vitpeppar



Laxburgare
500 g ekologisk lax
1 ägg
1 liten lök
salt & peppar

Mixa ihop i en matberedare till en jämn smet. Stek i mycket smör på medelvärme i ca 2-3 minuter per sida. De höll ihop riktigt bra och blev supergoda.




Chevresallad
2 tomater finhackade
1 liten finhackad lök
1 klyfta vitlök finhackad
en näve ruccola finhackat
1 avokado finhackad
massor med smulad chevre
ringla olivolja och vitvinsvinäger över salladen

Blanda ihop.

Inga kommentarer: