torsdag, juni 30, 2011

Supergoda Frökex


Här kommer ett perfekt recept på frökex. Precis såna som jag hittills köpt från Renée Voltaire för 79 kr per paket.

Det är linfröna som binder ihop kexen om ni undrar varför det ser ut att saknas bindemedel i receptet. Dessa blir verkligen hur bra som helst. Nästa gång jag gör dessa så ska jag göra nån slags buljong som de ska få ligga och gona in sig i. Har även köpt melonkärnor till nästa gång. Men det blev asgott såhär också. Receptet hittade jag i senaste numret av Topp Hälsa.

Frökex
Ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
ca 2 dl vatten
några nypor flingsalt

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla frön och häll över vattnet (så det knappt täcker).
2. Låt stå och svälla i ca 40-60 minuter.
3. Bred ut på bakplåtspapper.
4. Torka i ugnen i ca 100-125 grader i ca 2-4 timmar.
5. Ät med ost. Eller till frukost med mosad avokado.

10 gram innehåller 1 gram kolhydrater.

2 kommentarer:

Linn sa...

Tack för det tipset! Ska genast gå och lägga frön i vatten:)

Trillian sa...

Det gör du rätt i. Funderar på att göra det själv eftersom jag får äta mer kolisar den här veckan. Tack för påminnelsen om dessa kex. Var ett tag sen jag gjorde dem :)