fredag, juni 17, 2011

17/6-2011


Dagens bild: Tacotallrik ala lchf. Tacokryddad köttfärs, vildtomat, feta, kalamata, rädisor, sallad, paprika, salladslök, gurka, salsasås, sweet chili och creme fraiche.

Veckodag: fredag
Jobbat: semester
3 x Snackigt om dagen:
1. Min bror kom förbi ikväll eftersom han fyller år imorgon. Jag fixade middag och tårta och present. Och jag är riktigt stolt över mig själv, för jag åt inte av tårtan, slickade mig inte ens på fingret när jag fick lite tårta på fingret.

2. Tuva och Anna drog och badade i havet även fast det regnade. Så de fixade med lite picknick och cyklade iväg. Galningar. När de kom hem så sprang de in i bastun direkt för att värma sig.

3. Har börjat fundera på att få till nån slags hjälp till mig själv där jag får koll på vad maten kostar. Detta är verkligen en stor grej hos oss just nu eftersom vi lägger så himla mycket pengar på mat.

Väder: Riktigt skitväder, kallt och ruggigt.
Ätit idag:
Frukost: 2 skivor lc-bröd med bregott, jarlsberg och mjukost. Ölkorv. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellis: Kesella+Kesella rabarber. Ekologiskt blåbärste.
Middag: Tacotallrik ala lchf. 1 glas vatten. Kaffe med grädde.
Kvällis: Några kalamata, feta och ölkorv. Kaffe med grädde.

Dagens kcal: 1618

Tränat: Vilodag

NP - Now playing:
Film - Pretty in pink

2 kommentarer:

Anna/Fru C sa...

Jag känner igen mig i det där att lägga mycket pengar på mat! Kom på mig själv idag med att stå och hålla i en tröja på rean och sedan lägga tillbaka den för jag kom fram till att det var roligare att lägga pengarna på några roliga ingredienser och gå hem och laga mat istället. Bra eller dåligt?!?
Trevlig helg!

Trillian sa...

Precis, är det bra eller dåligt? Jag vet inte, men själv tycker jag att bra råvaror ska kosta. Bra mat ska inte vara för billig. De producenter som faktiskt ser till att vi får bra mat ska ha betalt för deras slit. Företag som tänker ekologi och tillsatsfritt ska kunna ta betalt. Men jag behöver nog programmera om min hjärna, för det känns inte helt ok att lägga så mycket pengar på mat varje månad.

Vi har en konflikt här hemma pga det.

Jag tittar ju inte ens åt halvfabrikat och icke ekologiska varor längre. Jämför inte en ekologisk produkt med en traditionell längre. Väljer i första hand ekologiskt och vissa varor köper vi bara som ekologiskt alternativ. Finns inte ekologiskt så äter vi något annat den dagen. Så det är inte konstigt att det blir dyrt. Men vad är rimligt att det ska kosta när man har det här tänket? Det är det jag ska försöka komma fram till och försöka få oss båda två att acceptera. Så jag har suttit hela kvällen idag och gått igenom gamla kvitton för att få ett hum om priser osv. Så det kommer nog något slags inlägg om matkostnader osv framöver.

Trevlig helg till dig med Anna.