lördag, juni 18, 2011

100% Blåbär från Saxhyttegubben


En ny dyr bekantskap har äntrat vårt liv. Blåbär 100% från Saxhyttegubben. Fantastiskt god och jag måste erkänna att den är värd sina 69.90 som jag fick betala för en liten 33 centiliters flaska hos Sabis Värmdö. Vi drack detta ur vinglas med isbitar (men det kanske är att häda). Den innehåller bara 100% blåbär, inga tillsatser, inget tillsatt vatten. Äntligen en underbar festdryck för oss som inte dricker så mycket alkohol.


Såhär skriver Saxhyttegubben själv om sin produkt:

Ny spännande dryck

Av nyplockade blåbär från de egna skogarna i Bergslagen framställer vi Blåbär 100%, en dryck med spännande smak, helt fri från tillsatser. Blåbär 100% är rik på syror och tanniner, egenskaper som gör den perfekt som alkoholfritt alternativ till rödvin. Blåbär 100% smakar allra bäst ur vinglas, och lufta gärna en stund innan servering.

Naturens egen smak

Vi pressar blåbären till dryck omedelbart efter plockning, och vår anläggning är skräddarsydd för att ta tillvara bärens smak, egenskaper och näringsinnehåll på bästa sätt. Vi vill att naturens egna smaker skall behållas, och då finns inga genvägar. Drycken innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel.

2.300 blåbär i varje flaska

Varje flaska Blåbär 100% innehåller 33 cl dryck, vilket motsvarar saften från drygt 2.300 blåbär. Det blir mycket råvara i varje flaska, vilket förklarar det relativt höga priset. Inget vatten eller annan vätska är tillsatt.

Källa: Saxhyttegubben och senaste nytt från Saxhyttegubben

Inga kommentarer: