onsdag, juni 29, 2011

29/6-2011


Dagens bild: Vegetariskt idag igen. Omelett med champinjonstuvning och romansallad och rädisa.

Veckodag: onsdag
Jobbat: semester
3 x Snackigt om dagen:
1. Hämtade Tuva från stallet på kvällen. Då hade hon varit i stallet i 14 timmar. Jag åkte förbi pizzerian och lät henne köpa med sig en pizza hem. Hon blev helt chockad över att hon skulle få äta pizza. Sån mat får hon ju bara hos pappa säger hon. Ibland kan även jag vara lat och idag gjorde vi omelett till middag och då gör jag bara så det räcker precis. Omelett är ju inte så gott att värma heller när man kommer hem efter en lång dag i stallet. Så först funderade jag på om jag skulle steka pannkakor till henne, men så blev jag lat och kom fram till att idag går jag mot mina principer och låter henne köpa en pizza. Det är ju ändå bra att få lite pluspoäng hos sin dotter även fast jag personligen tycker det är skitmat och dåliga råvaror på pizzorna. Men hon sa iaf något som gjorde mig nöjd och glad "men vad äcklig den här bearnaisesåsen är, den smakar inte alls som din" (wohooo).

2. Jag tycker flugor är äckliga.

3. Gjorde en ny sats med lchf-chokladkakor idag och idag testade jag att byta ut smöret mot kokosfett. Det doftade kokos och choklad i hela köket... mmmmm. De blev också goda men jag tror nog ändå att de med smör är snäppet godare. De här kakorna är verkligen ett perfekt litet mellanmål på kvällen. Mitt chokladbegär blir mättat av en sån här kaka. Nu är jag inte sugen på min ruta mörk choklad heller. Så istället för 5 gram kolisar som det blir med en ynklig ruta mörk choklad så får jag bara i mig 1 gram med kakan. PERFA!

Väder: Strålande väder precis hela dagen. +21 grader.
Ätit idag:
Frukost: Kesella+Kesella hallon, 1 frökex med ekologisk färskost. Kaffe med grädde.
Lunch: Gubbröra. 1 kokt ägg. Kaviar. Kaffe med grädde.
Mellis: Inget
Middag: Omelett med champinjonstuvning. Sallad och rädisa. 1 glas vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde. Kall lax. 1 Lc-chokladkaka.

Dagens kcal: 1691

Tränat:
Bara ett tufft pass vardagsmotion i form av 40 minuter gräsklippning. Jag var helt genomsvettig efter det passet. Men idag hade jag lite tempo. Normalt brukar jag klippa gräsmattan på 60 minuter.

NP - Now playing:
Film - The Perfect Man

1 kommentar:

Jane sa...

Smuk omelet og tak for den gode recept på chokoladekagerne. De skal prøves i weekenden!

Og jeg elsker også din datters kommentar om bearnaisesaucen. Det er nemlig lige præcis det, som er kunsten: at få dem til at smage og mærke forskellen på god mad og skidt mad. Godt gået, Trillian!