onsdag, juni 22, 2011

Veckomeny vecka 25 - 2011

Blir en jobbig viktvecka i och med midsommar och för att jag ska baka en massa gott. Men jag har lovat mig själv att unna mig under midsommar. Så det blir till att välja med insikt. Återkommer i den frågan.

måndag: Broccolicarbonara
tisdag: Korvstroganoff med sallad
onsdag: rester
torsdag: Vegetariskt; Linssoppa
fredag: midsommarafton bortbjudna
lördag: Köttbullsmackor
söndag: Dopp i kopp

Baka: lc-valnötsbröd, tiramisu, bullar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du som är bra på sånt-hur illa är matjesill egentligen? Potatisen skippar jag ju lätt men röran med gräddfil, gräslök och matjesill vill jag inte vara utan. Fast jag har inte någon lust att trilla dit på sockret igen. Håller mig på replängds avstånd hädan efter :-)

Trillian sa...

För mig fungerar matjesill, men lagen har ju en del socker. Så om man tex äter 50 g så får du i dig 6 g socker. Men som jag sagt tidigare så är det energifördelningen jag tittar på. Om jag håller mig under 10 E% kolisar så håller jag sötsuget borta. Men det är jag det. Så jag äter generöst med gräddfil/cremefraiche/majonnäs till matjesillen, då får jag ner energiprocenten och då fungerar det för mig. Jag äter ju sill hyfsat ofta och jag har aldrig märkt att den triggat mig. Men du verkar ha ett riktigt elakt sockersug. Jag har bestämt mig för att unna mig under midsommar. Ska bli intressant att se hur mycket det triggar igång mig. Så länge jag är medveten om det så hoppas jag att jag ska kunna hålla det till en kväll.