Nu ska jag göra egen supermüsli. Det jag gillar med det här receptet är att den är sockerfri och innehåller en massa nyttigheter. Precis vad jag behöver för att komma i form! Det blir en perfekt start på dagen. Hittade ett recept hos Green Kitchen Stories, som för övrigt är en fantastisk blogg. Kika in där.
Green Kitchens Glutenfria Supermüsli
2 stora burkar
5 dl quinoaflingor
2,5 dl mandlar (grovhackade)
2,5 dl valnötter (grovhackade)
2,5 dl kokosflingor
2 dl hampafrön
2 dl pistagenötter (grovhackade)
2 dl pumpafrön
4 msk osötad äppelsirap (det går att använda honung istället)
4 tsk kanel
Sätt ugnen på 175°C och täck två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienserna i en skål tillsammans med äppelsirap och kanel.
Häll ut allt på de två plåtarna och rosta i ugnen i 10-15 minuter.
Rör om några gånger så att ingenting bränns vid. Ta ut och låt svalna.
200 g torkade aprikoser (hackade)
100 g torkade mullbär (hackade)
100 g torkade incabär
100 g gojibär
100 g russin
100 g gröna russin
100 g krossade linfrön
2,5 dl bovetepuffar
2,5 dl amaranthpuffar
Hacka all torkad frukt och lägg i en skål tillsammans med bovete-,
och amaranthpuffarna under tiden nötterna, fröna och flingorna är i
ugnen. Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt med extra kanel efter smak.
Förvara müslin i stora glasburkar.
Här en direktlänk till receptet:
http://www.greenkitchenstories.com/sv/glutenfri-supermusli/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar