måndag, juli 05, 2010

Hemmagjord Pizza med skinka och mosarella



Deg med bakpulver går snabbast att göra.

Blanda torra ingredienser:
5,5 ekologiskt vetemjöl från Saltå kvarn
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Finfördela i de torra ingredienserna:
75 gram smör
Tillsätt och rör ihop snabbt:
2 dl mjölk

Hemmagjord tomatsås:
Passerade tomater eller krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk örtkryddor

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ihop och låt puttra iaf minst 10 minuter. Jag brukar låta den puttra på i låg värme upp till 60 minuter allt för att få en mer koncentrerad smak men låt iaf koka ihop i 10 minuter så har ni en god tomatsås utan en massa tillsatser.

På pizzan sätter man sen det man tycker är gott. Den här gången valde vi Lönneberga skinka, mosarellaost, salladslök, körsbärstomater i olika färger, gräddost och oregano.

Inga kommentarer: