lördag, januari 31, 2009

Dragonfläskfilé med stekta vitlöksklyftor och ljusgröna grönsaker

Dagens LCHF-middag. Fläskfilé i dragonsås med stekta vitlöksklyftor och diverse ljusgröna grönsaker. Nån paprikasort, avokado och squash. Och så får vi inte glömma fetaosten.

Kolla in värsta coola Wii Controlern och Nunchucken


Det coolaste är ju att de är fullt fungerande.
Bilderna snodda från den här sidan, där ni kan läsa mer om den

Tack älskling

J överraskade mig idag på morgonen och sa att vi ska åka och köpa en ny skärm till mig idag. Som ett förskott på min födelsedagspresent. Det blev en HP w2216v.

Jag älskar dig darling. Du är bäst!



fredag, januari 30, 2009

Ja jag vill ha


Värsta coola isbitarna.

Min skärm är paj

På min stationära dator gick skärmen sönder förra helgen. Lånade Tuvas skärm i veckan, men nu när hon är hemma igen så ville hon ha tillbaka sin skärm. Snål unge va. Så nu får jag sitta på soffan med laptopen i knät. Inte lika smidigt när man ska jobba med bilder mm. Men det får gå. Måste hitta en billig skärm. Finns det nån för 5 kr nånstans?

torsdag, januari 29, 2009

Homeparty

Var på ett väldigt suspekt homeparty hos grannen ikväll. I över två timmar!!! Kom hem 22:30. Jag sa direkt efteråt till han som höll föredraget att det där var inget för mig. Men jag ska ge det en ärlig chans, läsa broschyren och lyssna på cd-skivan. Det är alltid intressant med människor som är engagerade och verkligen tror på sin sak. Men man får alltid känslan att det där är för bra för att vara sant och så hoppar man inte på tåget.

Och då ska vi ändå ta i beaktande att jag skulle vara den perfekta målgruppen just nu eftersom jag precis sagt upp mig.

Hamburgare utan bröd och beakronärtskockor

Dagens LCHF-middag. Hemmagjorda hamburgare utan bröd. La burgaren på en krispig isbergssallad med vanliga hamtillbehör; tomat, dressing, lök, senap och ketchup. Tillbehör blev 2 stycken kronärtskockshjärtan som jag gratinerade med beasås och ost.

onsdag, januari 28, 2009

Gott kaffe


Gjorde precis skitgott kaffe till mig själv. Hällde upp svart kaffe i en kopp, 2 msk vispad grädde, 1 tsk råsocker och 10 st krossade kardemummafrön (eller vad det heter). Jädrar i min gata vad gott det blev. Värsta lyxkaffet.

Ja ja ja jag vet. Jag ska sluta med sockret snart. Jag har ändå gått ner från 3-4 sockerbitar till 1 på 28 dgr. En stor vinst ska ni veta. Dricker dock bara högst 1 kopp kaffe per dag. Vissa dagar inget alls. Klarar av te utan socker, men kaffe... njäää. Avvaktar ett tag till.

tisdag, januari 27, 2009

Nästan läskigt ju

Fick precis mail från min gamla chef där hon sa att det är dags att träffas snart igen. Vilket sammanträffande, att just hon, den bästa chefen jag haft, hör av sig samma dag som jag fick mina uppsägningspapper. Är det ett tecken på att jag gjorde rätt?

Igår hände det!

Jag vågade säga upp mig! Min chef såg chockad ut, min närmaste kollega fick tårar i ögonen och min andra kollega såg ut som en trotsig unge. Hon sa att hon bara ville stampa i golvet och skrika NEJ. Idag berättade jag för övriga avdelningen när jag fick mina papper. Alla såg chockade ut, och det var dagens ämne vid fikarasten. 27/3 blir min sista dag med en eventuell förlängning. Beror på när min ersättare kommer. Jag lovade iaf vara kvar längre om det behövdes och om jag inte fått nytt jobb. Tänker inte lämna de i sticket hur som helst.

Stekt blomkål med champinjoner


Ett gott tillbehör, även fast det ser ut som katternas avföring.

söndag, januari 25, 2009

Pizzagratäng med Coleslaw




Dagens LCHF-middag blev en god pizzagratäng med Coleslaw.
Har sett olika varianter på pizzagratängen på andra LCHF-sidor. Bland annat hos Airam och Dessi. Men de har bacon i sin gratäng. Jag gjorde på köttfärs som jag kryddade på samma sätt som när jag gör en köttfärssås till pasta. Sen la jag köttfärsen i botten av en ungsform. Kokade ihop en tomatsås som jag brukar göra till pizza och hällde över köttfärsen. Sen lite körsbärstomater och gräddost. Kryddade med oregano och färsk basilika. Gratinerade i ca 25 minuter i 225 grader.

Vi hade även grannens dotter på middag som är glutenallergiker, så för henne passade dagens middag ypperligt. Och hon åt med god aptit.

Vill du ha te älskling?


Ja tack! Fick jag nåt te? Näe. Fick gå och göra den själv. Men han hade iaf värmt vattnet.

lördag, januari 24, 2009

Felix har fotograferat Kiss-Kerstin och Bög-Bosse

Kerstin
Bosse
Foto: Felix 090124
Varför jag kallar Kerstin för Kiss-Kerstin vet ni. Men Bög-Bosse blev till för att i förrgårnatt när vi gick och la oss så skulle han prompt gosa med J och vägrade komma och gosa med mig. Så då började jag kalla honom för Bög-Bosse. Det enda han gillar att göra med mig är att jaga mina tår i sängen. Inatt så var jag tvungen att skrika och vifta med kudden för att han skulle lämna mina tår ifred. Han tror väl att det är en liten råtta under täcket. Han verkar inte fatta att det är min kropp som är under täcket. Hmmm... kanske ska döpa om honom till Dum-Bosse istället?

Texas Chili Con Carne med goda tillbehör


Dagens LCHF-middag
Texas Chili Con Carne gjord på högrev. Fick koka nästan i 3 timmar så köttet blev riktigt mört. Tillbehören är avokado, romansallad, paprika, gurka, rädisa, fetaost och creme fraiche. Jag blev tokmätt så jag orkade faktiskt inte äta upp allt som ni ser på bilden.

Doktor Dahlqvists Blogg - Boken


Boken är nu läst.

Boken är en förbokad (oj blev ett konstigt ord) form av Annika Dahlqvist blogg (se länk till höger). Det är Bo Zackrisson som har redigerat bloggen till ett läsligt bokformat. Han har inte heller valt att ta inläggen i kronologisk ordning, utan byggt upp den i ämnesområden. Vilket gör den lättläst.

Annika Dahlqvist är en läkare, specialist på allmänmedicin. Hon hade jobbat på en vårdcentral strax utanför Sundsvall i 15 års tid när hon kom till insikt om att de kostråd läkarkåren och dietister ger faktiskt är sjukdomsgenererande. När hon själv gick ner 18 kg i vikt med hjälp av LCHF och blev frisk från bland annat fibromyalgi, så började hon rekommendera kosten med lågkolhydrat till sina patienter. Detta var inte poppis hos hennes dåvarande arbetsgivare och hon fick inte rekommendera den här kosten längre till sina patienter. Då sa hon upp sig. Vilken hjälte! Hon är ett föredöme för läkarkåren. Tänk om alla läkare kunde vara som hon. Istället för att vara såna jäkla pillertrillare.

I boken tar hon upp många olika viktiga ämnen. Bland annat grunder i kost och hälsa. Hon går igenom myterna om det så kallade farliga mättade fettet, och sen skriver hon om margarinindustrin och om experter på Livsmedelsverket som är avlönade av just margarinindustrin. Hon skriver även roligt om de professorer på överviktsenheterna som kallar henne för en flummig entusiast från Norrland. Det är lite av en kamp mellan David och Goliat över hela grejen.

Det mest anmärkningsvärda som jag har upptäckt med hela den här grejen är att Livsmedelsverket och forskare inte kan ge ett enda bevis på att mättat fett är farligt. Och även fast det finns massor med rapporter om människor som går ner i vikt och återfår sin hälsa med lågkolhydratkost så vägrar etablisemanget att ta i det och forska i det. Jag tycker det är under all kritik. Har inte vi skattebetalare rätt att få veta vilken kost som är den rätta för att hålla vikten och för att inte bli sjuk? Tydligen inte? Vad kan det bero på undrar jag?

Läs boken är min uppmaning. Framförallt om du är överviktig och/eller har diabetes.

LCHF vecka 3


Viktnedgång vecka 3 = 0,7 kg
Minskat totalt sen 090101 = 2,6 kg
Minskat runt midjan totalt = 2 cm
Snittkalorier vecka 3 = 2477 kcal
Snittenergifördelning mellan Prot-Fett-Kolh = 15E% - 80E% - 5E%

Intressant att se att kalorierna går ner varje vecka. Men det är inte så konstigt. I början lassade jag upp på tallriken som jag brukade när jag åt kolhydrater. När jag äter LCHF så behöver jag inte samma mängd mat för att bli mätt. Och det bästa av allt är att jag är mätt och nöjd länge. Jag försöker också lyssna mer på vad min kropp säger åt mig. Är jag hungrig så äter jag. Är jag inte hungrig så äter jag inte. Suget finns inte där längre. Den är puts väck. Very strange.

Jag har gått ner 860 gram i snitt per vecka sen jag började.

Har fortfarande inte ätit godis eller fikabröd. Detta är det mest anmärkningsvärda med hela kostomläggningen. Tidigare när jag ätit enligt tallriksmodellen och viktväktarna så har jag alltid planerat in godiset i mitt dagliga intag. Och hungrig var jag jämt. Men det är ju inte så konstigt. Det var ju knappt nån näring jag fick i mig förut. Allt resulterade alltid i att jag slutade räkna kalorier och späka mig och var tillbaka till mina dåliga vanor och gick upp ytterligare kilon. Visst fungerar den dieten när jag följer den, men problemet med den är att jag orkar inte hålla mig på den nivån ett längre tag. Jag blir helt orkeslös och sen släpper hämningarna.

Ska bli kul att se hur länge jag håller mig med LCHF-kosten. Så många misslyckanden som ligger och gnager i bakhuvudet.

Sitter uppe och väntar på J

Min älskade är på väg hem nu. Han har jobbat över fram till 00:30. Han ringde nyss på väg hem med taxin. Så jag lyssnar på skön musik och planerar inför framtiden utan mitt nuvarande jobb. Känns faktiskt bra, men lite pirrigt. Undrar vad chefen kommer säga?

fredag, januari 23, 2009

Korvstroganoff med sallad


Dagens LCHF-middag i min ensamhet. J var på jobbet och barnen åt sushi. Så jag kände mig ensam med dessa rester. Men gott var det. Snacka om att stroganoffen bredde ut sig på tallriken. Ser ju inte så snyggt ut nej.

Fettskrämd av Lars-Erik Litsfeldt


Nu har jag läst ut boken Fettskrämd av Lars-Erik Litsfeldt.
Boken handlar i grunden om hur Lars-Eriks Litsfeldt själv gick ner i vikt genom att börja äta kolhydratsnål kost och öka på fettet. Han hade diabetes 2 och kunde efter ett tag sluta helt med sin medicin och på köpet gick han ner ett antal kilon i vikt. När han började med kosten så gick han tvärs emot vad det stod i den diabetsbroschyr han fick från vården. Han blev nyfiken på varför det var så och därför kom den här boken till för att han tycker att det var hans skyldighet att berätta hans historia. Han skriver även om forskarfusket och varför vi är så fettskrämda som vi är idag. Inte bara i Sverige utan faktiskt över hela världen.

Han skriver roligt och lättläst om ett ganska tråkigt ämne (för de flesta), jag fnissade till bra många gånger. Tycker även att han förklarade på ett pedagogiskt sätt hur det fungerar med insulin, kolhydrater och fett i vår kropp. Insulinet påverkar ju även mig i allra högsta grad, även fast jag inte är någon diabetiker. Boken kanske inte var jättedjupgående men jag fick en bra hum om vad jag ska fortsätta läsa för att få bättre koll. Tycker i och för sig att jag fick bra grundläggande koll i och med den här boken. Det jag tyckte mest om var alla hans roliga metaforer. Jag är glad att jag köpte den.
Här hittar ni till hans blogg:

Nu ska J få läsa den också så han också blir lite mindre FETTSKRÄMD. Han tycker ju det är läskigt med mina nya kost. Men han läste ut Annika Dahlqvist bok före mig och då hörde jag hummanden och ahan och ojn så jag tror han fått ganska bra koll nu på vad det handlar om. Efter att han läst Dahlqvist bok så verkar han ha lugnat ner sig vad gäller LCHF-kosten som jag tillämpar. Faktum är att jag behöver inte längre laga ris, pasta och potatis till honom. Utan middagarna kör han helt i LCHF-style.

Protestera mot skolmaten


(Klistrar in en uppmaning från Kostdoktorn)

En namninsamling har startats på nätet mot försöken att tvinga på skolbarn margarin och lättmjölk. Skriv på för barnens möjlighet att välja naturligt smör/bregott och standardmjölk. Namnen skickas till utbildningsminister Jan Björklund.

Protestera här.

Passa på att skicka med era barn till skolan en lapp där ni skriver att
"mitt barn ska inte behöva äta lättmargarin eller dricka lättmölk "av hälsoskäl. Vi kräver att han/hon kan få smör eller Bregott samt fullmjölk" och underteckna.
Läs hela inlägget hos Kostdoktorn här:

Jag har bestämt mig... typ

På måndag ska jag säga upp mig. That´s it!

Läskigt men sant. Och nej jag har inget nytt jobb, utan jag kastar mig handlöst ut i det okända. Har dock saker på gång.

torsdag, januari 22, 2009

Gourmetkyckling med sallad och fetaost


Dagens LCHF-middag
Den här kycklingrätten måste jag nästan avslöja receptet på, för den är riktigt snorgod. Men det får bli en annan dag.

Lyssna på U2´s nya singel Get On Your Boots



Gå in på den här länken och lyssna på ny singel från U2.

http://goyb.u2.com/

Låten finns även i en digital release på iTune Sverige. Och den finns även redan i min spotify. HELT GRATIS.

Och här är hela texten, så du kan sjunga med:

Get On Your Boots
Utgiven: 2009
Text: U2
Musik: U2, Brian Eno, Daniel Lanois

The future needs a big kiss
Winds blows with a twist
Never seen a moon like this
Can you see it too?
Night is falling everywhere
Rockets at the fun fair
Satan loves a bomb scare
But he won’t scare you
Hey, sexy boots
Get on your boots, yeah
You free me from the dark dream
Candy floss ice cream
All our kids are screaming
But the ghosts aren’t real
Here’s where we gotta be
Love and community
Laughter is eternity
If joy is real
You don’t know how beautiful
You don’t know how beautiful you are
You don’t know, and you don’t get it, do you?
You don’t know how beautiful you are
That’s someone’s stuff they’re blowing up
We’re into growing upWomen of the future
Hold the big revelations
I got a submarineYou got gasoline
I don’t want to talk about wars between nations
Not right now
Hey sexy boots...
Get on your boots, yeah
Not right now
Bossy boots
You don’t know how beautiful
You don’t know how beautiful you are
You don’t know, and you don’t get it, do you?
You don’t know how beautiful you are
Hey sexy boots
I don’t want to talk about the wars between the nations
Sexy boots, yeah
Let me in the sound
Let me in the sound
Let me in the sound, sound
Let me in the sound, sound
Meet me in the sound
Let me in the sound
Let me in the sound, now
God, I’m going down
I don’t wanna drown now
Meet me in the sound
Let me in the sound
Let me in the sound
Let me in the sound, sound
Let me in the sound, sound
Meet me in the sound
Get on your boots
Get on your boots
Get on your boots
Yeah hey hey

söndag, januari 18, 2009

Kiss-Kerstin

Har läst lite i olika kattforum. Precis som jag trodde så är det säkert något Kerstin inte är nöjd med, eftersom hon pissat ner min fina matta. De pratade om att det finns två orsaker till varför katter kissar på fel ställe. Antingen medicinskt eller så är det något som katten inte är nöjd med. Eftersom de är känsliga djur. Så vi får försöka rannsaka oss själva här hemma varför Kerstin inte trivs. Tycker själv att vi hela tiden ger de mat, vatten och kärlek. Rengör också kattlådan två ggr per dag så det inte ska börja lukta här hemma. Men idag har jag rengjort den flera ggr. Tänkte att hon kanske är en liten prinsessa och vill ha det helt rent varje gång hon går in där. Försökt även gosa extra mycket med henne idag. Så vi får se. Fortsättning följer...

Kerstin ligger på minus

Imorse så ställer sig Kerstin på en av mina absoluta favorimattor och börjar skrapa med tassarna. Precis som de gör i kattlådan. Sen sätter hon sig i position för att börja pissa. Då skrek jag åt henne så att hon flög upp. Hon gjorde alltså detta mitt framför ögonen på både mig och J? Då måste hon ju tro att det är okej att pissa på mattan? Till saken hör att jag hörde henne hålla på med mattan igårkväll, och då sa jag till J att det lät precis som när en katt ska täcka över sina extremiteter. Ja, men då hade jag rätt redan igår. Så vi vände på mattan. Såhär såg den ut underifrån.


Fyra stora härliga fläckar. Helvete!!! Vad arg jag blev. Så jag slängde ut Kerstin på altanen och sa åt henne att hon får gå ut och pissa istället. Men efter ett tag så tyckte jag så synd om henne så jag släppte in henne igen. Men undrar varför hon börjar pissa på min favoritmatta nu? De har ju ändå bott hos oss i snart 1 månad? Jag fattar ingenting. Hon måste ju vara missnöjd med något? Med vad?

Så nu har jag skurat hela hallen och ska strax slänga ut mattan. Får åka till kemtvätten med den i veckan. Hoppas de kan få bort pisset bara. Vi har en till likadan matta, men vit. Vi vände på den också och den ser inte ut som att den har blivit nedpissad. Som tur är.

Så nu ligger Kerstin verkligen på minus hos mig. Tur att hon har J att ty sig till för jag kommer nog inte vara så glad på henne närmaste tiden. GRRRR.


Här sitter boven och tittar ut genom kattluckan.

Kokospannkakor med vispad grädde och mosad hallon


Hittade receptet på kokospannkakorna hos Fett Bra Mat (se länk till höger). Jag gjorde små plättar istället. Tyckte de var helt okej. Ska fundera på hur man skulle kunna få de att smaka lite godare. Det var lite som att tugga på papper emellanåt. Det var när kokosflingorna hamnade i tuggan. Men Tuva gillade de asmycket. Vi åt med vispad grädde och hallon till. Inget socker någonstans och väldigt lite kolhydrater. Fantastico.

Ungsbakad lax med boursingratinerade champinjoner och paprikor


Dagens LCHF-middag
Maten blev riktigt god. Passade verkligen mina smaklökar. Barnen och J var inte lika lyriska. J för att han inte gillar champinjoner, men han gillade smaken av boursinosten. Och barnen gillar inte varm lax. De älskar sushi med rå lax och de gillar gravad lax, men just ungsbakad går inte hem. Eller jo förresten vänta lite här nu, Felix sa faktiskt ikväll att han tyckte allt var gott, till och med laxen. Så okej då. Det var J och Tuva som var kinkiga.

lördag, januari 17, 2009

In- och ut-dagen

Jag upptäckte tidigare när J´s brorsa, brorsans tjej och pappa skulle komma hit och fika, att jag sattit tröjan ut och in. Så jag vände den rätt. Nu när jag var på toa så upptäckte jag att jag gjort precis samma sak med trosorna. My god... vad håller jag på med?

Spotify har äntrat min dator


Fick ett eget gratiskonto hos Spotify för några dagar sedan, efter att ha stått i kö en vecka eller två. Spotify är ett företag i Sverige som säljer online-musik för att man lagligt ska kunna lyssna på streamad musik via Internet. Eftersom jag inte är en betalande kund så får jag stå ut med små reklamsnuttar emellanåt. Oftast i 20-30 sekunder efter ca 6 låtar. Men det kan även gå 20 låtar innan det kommer reklam. Men det är det helt klart värt för att få tillgång till all musik. LAGLIGT. Men... jag har märkt att all musik inte finns. Tex Metallica saknas helt. Är det för att de bara har kontrakt med vissa skivbolag? Varför vill inte alla skivbolag gå med är min fråga i så fall? Är det inte dags för dessa att snäppa upp sig lite och förstå att vi är inne i en ny tid. Vill man ha en låt idag så vill man ha den snabbt och jag gör det hemskt gärna lagligt och så vet man att artisten får betalt när jag spelar låten i min Spotify.

Hur funkar det då? Skitbra! Jag laddade ner ett program till datorn och sen hade jag inom några minuter tillgång till Spotifys hela databas med musik. Och det är mycket kan jag lova. Men som sagt saknas viss musik. Men det kanske blir bättre så småningom.? Jag kan spara mina egna spelningslistor och de har även en jättebra sökfunktion där jag sen kan klicka mig vidare till alla album med respektive artist och även få förslag på liknande artiser. Har redan hittat några nya artister som jag aldrig hade hört talas om tidigare. Kul. Sen har jag också läst att man kan logga in på en annan dator, som givetvis har Spotify nedladdat, och logga in på sitt egna konto och få tillgång till sina egna listor. Skitbra ju, om det nu fungerar. Har aldrig testat.

Låtarna är i formatet Ogg Vorbis, som är ett ljudkomprimeringsformat på samma sätt som mp3, men med skillnaden att man inte behöver betala licensavgifter till någon för att skapa ljudfiler. Har inte märkt nån annan skillnad med formatet.

Jag gick in på Free-länken hos Spotify och anmälde mig, gör det du också:

Hallon med vispgrädde och mörk choklad 86%


86% mörk choklad har alltid varit lite för bitter i min smak. Men nu köpte jag en kaka eftersom den bara innehåller 19 kolisar per hundra gram, och hör och häpna, jag tyckte den var gudomligt god. Det blir väl så när man varit utan godis i över två veckor. Jag fattar knappt att det är sant att jag inte ätit godis. Men jag har inte det där avgrundssuget från helvetet längre, då jag bara måste vräka i mig 10-15 godisbitar på raken för att bli nöjd. Det räckte med en ruta choklad till den här efterrätten. La lite frysta hallon i botten och vispad grädde över det. Hallonen ger tillräcklig sötma, så inget socker behövs. Sen är det bara att äta sakta och njuta av varje tugga. Hallon är för övrigt det bäret som har minst kolhydrater. Vilken tur eftersom jag alltid älskat hallon mer än jordgubbar till exempel. Men svenska jordgubbar till midsommar är bäst.

God morgon

Mår inte helt okej idag heller. Vaknade av att katterna hade motorväg i vår säng och att Bosse jagade mina tår. Det var bara att gå upp och ge dem mat. Riktigt hungriga var dem idag. Har hittat lite blötmat till dem som både de gillar, och som jag inte kräks av när jag öppnar burken. Mjau var bara för vidrig. Jag var tvungen att hålla för näsan varje gång. Så vi har testat ett gäng olika tills jag hittade Shebas engångsförpackningar. De luktar inte alls vidrigt och både Bosse och Kerstin verkligen njuter och kurrar när de äter av maten. De får även Hill´s torrfoder. Så blötmaten ser jag bara som ett komplement bara för att de verkar gilla blötmaten så mycket.

Årskrönika 2008

Året som gick. Bättre sent än aldrig. Brukar inte ens skriva en sådan, men nu ska det bli ändring på det.


Kommer inte ihåg något särskilt från januari.
Jag träffade Anka av en slump för första gången på över 4 år inne i stan. Hon tyckte att jag skulle höra av mig, jag svarade detsamma till henne. Började nästan gråta efteråt, gick iaf med tårar i ögonen ett långt tag. Blev såna enorma känslor som kom tillbaka när jag såg henne. Vi gav varandra en kram.
Kommer inte ihåg något särskilt från mars.

Jag fick en förlängd projektanställning till december 2009 på mitt jobb. Och även fast min kollega kom tillbaka från sin mammaledighet så fick jag ha kvar samma tjänst tillsammans med henne. Så nu är vi två på tjänsten.


J sa upp sig som IT-chef från sitt jobb, där han jobbat till och från i 20 år. Det var inte populärt. Varken hos J´s morbror eller kollegor. Anka kom tillbaka in i mitt liv efter att jag vågat sms:a henne om hon ville ta en fika nån dag. Jag fick svar inom några minuter att hon gärna ville träffas. Efter detta är vi tillbaka i våra gamla spår. Man kan säga att vi tog vid där vi slutade. Jag saknade henne så himla mycket och jag har verkligen fått tillbaka min allra käraste vän igen. En av årets höjdpunkter helt klart.


Tuva fick gulvitt bälte i karate.
Semester i två veckor. Vi åkte och bodde i en stuga i Skara och gick på supertråkiga Skara Sommarland. Men barnen gillade det och det är huvudsaken för mig. Men nu har vi varit där och behöver aldrig mer åka dit igen. Yippie.

Semester i en vecka. Hemma. Jag älskar att ha semester hemma. Då kan man verkligen koppla av.

Vi renoverade J´s rum. Så istället för grisskärt så är det vitt därinne nu. Snyggt. Vi målade taket med oljefärg och efter ett tag så var mitt ansikte helt vitprickigt, och detta upptäckte jag när jag fått en vit prick rakt på linsen. Så jag gick in i badrummet, tittade mig i spegeln och fick en chock. Sen stod jag och gnuggade mitt ansikte fnasrött innan alla vita prickar var borta. Herregud, aldrig mer oljefärg. Det blir den vattenbaserade som vi kört med tidigare.


J började på nya jobbet som utvecklare. Två veckor efter att han börjat så fick de veta att hela företaget ska omstruktureras och att alla måste söka två tjänster var. Alla blev med andra ord varslade. Snacka om antiklimax. Det var inte säkert att man skulle få den tjänsten man hade idag. Antingen skulle man få samma tjänst, en ny eller få sparken. J sökte dels som utvecklare och dels som IT-säkerhetsansvarig.
Felix bytte skola till Kunskapsskolan. En skola som har ett helt annorlunda pedagogiskt uttryck. De har inte klasser i samma mening som vanliga kommunala skolan har. De jobbar, så som jag ser det, utifrån en modell som högskolan jobbar efter. Barnen får gå på workshops, labbar, kommunikationspass mm. Inget barn har ett schema som är likt en annan. Om Felix behöver jobba extra med matten så kan han lägga ner en hel vecka på raken på att jobba med matten istället för att följa ett schema som alla andra har slaviskt. Jag älskar det sättet som de jobbar på. En av de största fördelarna är att jag som förälder har superbra koll på vad han gör, eftersom jag kan logga in på hans sida och kolla vilka redovisningar han har gjort och om han ligger efter mm. Det tog ett tag för Felix att komma in i tänket och han hamnade efter i slutet av terminen. Men både jag och Felix tog tag i det och efter att vi har jobbat helger och kvällar med hans uppgifter så är han i stort sett ikapp nu inför vårterminen. Stolt är jag.


J´s mamma dog av hjärtinfarkt, endast 53 år gammal.
J´s pappa hade hittat henne livlös på soffan en söndagkväll och ringde på en gång till 112. De lyckades få igång hjärtat, men på natten när J och hans pappa var på sjukhuset så hade läkarna sagt att hon inte kommer vakna mer, att hjärnskadorna hade blivit för omfattande. J ringde mig på natten och berättade det. Sen kom han hem tidigt på morgonen och sa att nu var det över. Han satt och höll henne i handen in i det sista.
Begravning i Nacka Kyrka. Jättefin men jobbig begravning med de närmaste. Vi åt smörgåstårta efteråt i församlingslokalen.
Jag läste boken "Den hemliga kocken" och började inse och ifrågasätta vad fan det är vi stoppar i oss. Efter detta har jag börjat laga mer hemlagat och köper aldrig halvfabrikat mer. Slutat helt med lightprodukter som alla innehåller en massa tillsatser.
J fick veta att han får vara kvar på företaget och att han får tjänsten som IT-säkerhetsansvarig.
Tuva slutade på karaten. Synd eftersom hon blev otroligt smidig av den. Hon visade, så fort hon fick en chans, hur man går ner i spagat och split.
Själv började jag läsa otroligt mycket om LCHF. Slukade allt jag kunde i ämnet och tog beslutet att under 2009 ska jag tillämpa den kosten. Började dock redan under december så smått att ta bort kolhydrater när vi åt middag.
Bosse och Kerstin flyttade in hos oss. Två fantastiska 9-åringar. En blandning mellan bondkatt och brittisk blå (eller nåt sånt).
Barnens farmor fyllde 70 år.
Julen firades hemma hos oss med min bror och hans familj och min mamma och hennes gubbe. Vi var totalt 15 stycken.
Nyår firade vi hos Anka och P.
I bloggen blev det bara 85 ynkliga inlägg under 2008. Skrev inget alls mellan januari-mars och maj-september. I april hade jag lite konstgjord andning i några inlägg, men sen oktober är jag igång hyfsat igen. Vilket känns skönt, för jag gillar att kunna gå tillbaka i mina inlägg och kolla vad jag gjorde för exakt 1 år sedan.

fredag, januari 16, 2009

Tallegio


Tröstade mig med tallegio till kvällsfikat framför tv´n och Let´s Dance. Eftersom jag inte fick äta sushi förut. Tallegio är verkligen en av favoritostarna. Men jag har ett problem. Jag vet inte näringsinnehållet. Försöker googla och leta men hittar inget. Får kolla i livsmedelsdatabasen om jag hittar något där om kittostar. God är den och rekommenderas varmt.

Jobbigt

För det första så hämtade jag barnen (jobbigt 1, att gå utanför dörren) och sen stannade vi på vägen hem och köpte med oss sushi (jobbigt 2) till dem för att jag inte orkar laga nån mat ikväll. Bra seg fortfarande. Har inte ens orkat kolla mina jobbmail (jobbigt 3) för att svara på dem. Min chef ringde igår (jobbigt 4) och min kollega idag (jobbigt 5). Men jag orkar inte. Jag har nog ont i magen som det är (jobbigt 6).


Men tillbaka till det jobbiga nummer 2. Sushi. Det är favoritmaten nummer ett för mig, och nu när jag kör LCHF-kost så kan jag inte äta sushi. Måste kanske komma på nån variant för det, men tills jag gjort det så får jag helt enkelt avstå. SNYFT. Så snacka om att mina barn suktade mig när de smaskade i sig sina underbart vackra sushibitar.

Nu är det bekräftat på U2.com



Officiellt utgivningsdatum blir 2:a mars. Första låten blir som jag berättat tidigare, Get On Your Boots och kommer finnas för nedladdning den 15 februari och dagen efter släpps cd-singeln. Men närmaste dagarna kommer vi först få höra den i radion.

Låtarna på skivan blir:
1. No Line On The Horizon
2. Magnificent
3. Moment Of Surrender
4. Unknown Caller
5. I´ll Go Crazy If I Don´t Go Crazy Tonight
6. Get On Your Boots
7. Stand Up Comedy
8. Fez - Being Born
9. White As Snow
10. Breathe
11. Cedars Of Lebanon

Ska bli kul att se vilka låtar som blir mina personliga favoriter. Det kan ni vara säkra på att jag kommer rapportera om.

Skivan kommer släppas i fem olika format:

- Standard CD jewel case: album-CD och 24 sidors booklet

- Digipak: begränsad upplaga med album-CD, 32-sidors booklet i färg och en utvikbar poster. Innehåller också möjlighet att ladda ner Anton Corbijns film Linear.

- Magasin-format: begränsad upplaga med album-CD och 64 sidors magasin. Innehåller också möjlighet att ladda ner Anton Corbijns film Linear.

- Box-format: begränsad upplaga med måttbeställd box innehållande digipak-albumet, en DVD med Anton Corbijns film Linear, en 64-sidors inbunden bok, samt en utvikbar poster.

- LP: begränsad upplaga av 2-disks svart vinyl med utvikbart omslag och 16-sidors booklet.

Läs mer på http://www.u2.se/

Nu är det nära! LÄNGTAR!

Stannar hemma idag också

Snacka om att veckan har gått fort. Det är redan fredag och jag har varit hemma sjuk hela veckan. Mår okej idag, men har fortfarande ont i magen och är duktigt yr just nu. Magkatarr? Har ju haft några jobbiga anfall senaste tre åren. Behöver äta något känner jag. Måste även åka iväg senare och hämta barnen. Så av med morgonrocken och tightsen som jag gått klädd i hela veckan. Not sexy at all.

torsdag, januari 15, 2009

Snygg tidningssamlare


Vill ha! Finns här för 295 kr:
http://www.designonline.se/Products/sek1/Accessories/Living-room/4302/Mistel+tidskriftsamlare

LCHF vecka 2


Viktnedgång vecka 2 = 0,1 kg
Minskat totalt sen 090101 = 1,9 kg
Minskat runt midjan totalt = 1 cm
Snittkalorier = 2801 kcal
Snittenergifördelning mellan Prot-Fett-Kolh = 16E% - 76E% - 7E%

100 gram ner är 100 gram ner. Så jag tänker vara nöjd eftersom jag också hört att det kan ta ett bra tag innan kilona börjar försvinna när man varit en konstant bantare i 15 år. Därför är det extra viktigt att mäta sig. Och jag har ju gått ner 1 cm runt midjan.

onsdag, januari 14, 2009

Trött - skulle glo på en tv-serie



Somnade framför tv´n igen. Försökte börja se på en ny serie, men det var ju dömt att misslyckas. Som tur är så är den på en dvd, så det var bara att stoppa den. Får titta på den imorgon istället. Frös som en galen tupp precis så J satte igång en härlig brasa i öppna spisen och nu sprider sig värmen här i vardagsrummet. Ligger på soffan med laptopen i famnen. Surfar runt lite och zappar mellan tv-kanalerna. Ont i magen.

Anna Ternheim - What Have I Done (akustisk version)

Skön version av en grymt skön låt.

Vaknade till av kattfräs

Jäklar vad rädd jag blev. Kerstin hade smitit ut när J åkte till jobbet. Sen vaknade jag till av jordens vrål utanför. Så jag sprang ut i morgonrocken, ut på altanen, utan skor. Kallt men det sket jag i. Här ska räddas katt! Tussen och Kerstin fräste och skrek åt varandra. Riktiga såna där kattvrål och fräsljud. Tussen blev rädd när han såg mig och kutade iväg och efter några sekunder kom Kerstin in med mig. Räddad av gongongen igen. Men mina fötter var nästan förfrusna efter den strapatsen. Hade ingen tanke på att sätta på mig skorna. Tur att jag redan hade morgonrocken på mig. Annars hade jag nog sprungit ut i trosorna. Men å andra sidan så hade inte det gjort något. Det var iaf ett par trosor mer än vad grannen sett tidigare.

Japp, jag är hemma och är sjuk fortfarande. Trodde igår att jag skulle ta mig till jobbet idag. Men icke då.

tisdag, januari 13, 2009

Sov till 11:37

Det var skönt. Mår mycket mycket bättre nu.
Men jäklar vad det ringt på min mobil på förmiddan. 2 ggr från nån okänd och 1 gång från jobbet. Kan man få sova ifred eller? Grrr.

Nu har jag precis ätit frukost och lyssnar på bra musik.

måndag, januari 12, 2009

Vände hemåt imorse

När jag var på väg till jobbet imorse så började jag kallsvettas och började må apadåligt. Så jag vände hemåt igen. Det var skönt, för så fort jag kom innanför dörren så sprang jag in på toa och sen satt jag där i en halvtimme drygt. Kommer stanna hemma imorgon också även om jag mår fan så mycket bättre nu.



Bosse är konstig, han vill gosas men helt plötsligt börjar han nafsa efter mina händer. Jag blir ju skitnervös av sånt? Varför gör han så? Är det ett sätt att gosa eller är det ett sätt att markera att jag gör något som inte är ok enligt honom? Måste fråga gamla matte om det.

Revbensspjäll med endivesallad och parmesan


Dagens LCHF-middag