söndag, januari 18, 2009

Kokospannkakor med vispad grädde och mosad hallon


Hittade receptet på kokospannkakorna hos Fett Bra Mat (se länk till höger). Jag gjorde små plättar istället. Tyckte de var helt okej. Ska fundera på hur man skulle kunna få de att smaka lite godare. Det var lite som att tugga på papper emellanåt. Det var när kokosflingorna hamnade i tuggan. Men Tuva gillade de asmycket. Vi åt med vispad grädde och hallon till. Inget socker någonstans och väldigt lite kolhydrater. Fantastico.

1 kommentar:

Anonym sa...

ett bra tips för att förgylla pannkakorna, är att blanda i lite mandelmjöl (kör mandel i en mandelkvarn, eller mixer om man inte har kvarnen), då blir det lite mer mandelmasse smak på dem.

Sen kan man köpa lite ekologiskt vaniljpulver på ica, som är helt sockerfri och ha i motsvarande 1 tsk. Då får man lite mandelsmak.

Ibland kan det bli pappersmak på dem om man inte lyckats få kokosen tillräckligt fin mixad, men de är helt klart bättre än vanliga som är som gummi.

Lite tips, hoppas det blir bättre nästa gång ;-)