Enkelt och tokgott. Även kolhydratsätarna i familjen gillar detta.
Ingredienser 4 port:
4 morötter strimlad till "bandspagetti" (jag använder en potatisskalare)
1 blomkålshuvud delad i buketter
1 gul lök
3 paket ekologisk bacon
parmesan
creme fraiche
salt
nymalen svartpeppar
Gör såhär:
1. Rengör och strimla morötterna till bandspagetti.
2. Rengör och dela blomkålen i mindre buketter.
3. Hacka den gula löken fint.
4. Hacka bacon fint och stek knaprig.
5. Blanda i löken och stek några minuter.
6. Blanda i blomkål och stek några minuter.
7. Blanda i morötter och stek tills allt är genomstekt. Blomkålen kan gärna ha kvar lite knaprighet.
8. Smaka av med salt och peppar. Var dock försiktig med saltet eftersom bacon är salt i sig.
9. Lägg upp på tallrikar och riv över en god parmesan och dra några extra drag med svartpepparkvarnen över hela anrättningen.
10. Lägg en klick creme fraiche vid sidan om för de som gillar det.
2 kommentarer:
Oh, det här receptet ska jag spara och laga till min familj! Alla utom dotter (13 år) äter LCHF mat och alla älskar Carbonara! :)
Kram kram
//Lana
Mums! Det här lät verkligen supergott!
Skicka en kommentar