tisdag, juli 10, 2012

9-10/7-2012 - dag 1 och 2 av 365

Chorizo med champinjon- och tomatröra

Köttfärsröra med champinjonstuvning, parmesan och en klick creme fraiche

Dagens bild
: gårdagens och dagens middagar.

Veckodag: måndag och tisdag
Jobbat: 9-16 båda dagarna
3 x Snackigt om dagen:
1. Igår började jag min viktutmaning som kommer hålla 365 dagar. Reglerna är enkla och följande:

* Gå ner 40 kg (0,7 kg/vecka).

* Högst 20 g kolhydrater per dag (med undantag när min J fyller 40 och när jag har halvåtta hos mig med jobbet, vilket blir 4 gånger under kommande år).

* Minst 20000 steg varje dag.

2. Varför jag gör en såhär tokig utmaning är för att jag en gång för alla vill gå ner mina kilon och att det är väl bättre att jag verkligen kämpar hårt i 1 år och sen är jag i mål istället för att göra som jag gör idag, där jag går ner 5-10 kg och sen fuskar jag och sen går jag upp kilona jag kämpat ner. 365 dagar går fort och sen har jag resten av mitt liv där jag förhoppningsvis trivs med mina kilon och lyckas hålla mig nere på en bra nivå. Ibland undrar jag hur jag tillät mig bli såhär tjock? Vad var det som hände egentligen? Och nu kommer jag resten av mitt liv behöva tänka på vad jag stoppar i mig för att inte bli ännu tjockare. Nej nu ska jag kämpa i 365 dagar och sen är jag klar med den här viktresan. Sen får jag ta nytt beslut och försöka hitta en bra plan för att behålla vikten på normal nivå.

Sen min tanke med att fokusera på antal steg, istället för antal träningspass, är för att nu kommer jag bli tvingad att bli mer rörlig varje dag istället. Och 20000 steg tar man inte helt lätt. Så både igår och idag tog jag ett pass på löpbandet, gick från centralen till Slussen (istället för att ta T-banan) och hoppade av 2 hållplatser innan och rörde mig massor hemma genom att fixa med tvätten fram och tillbaka, gå med tandborsten i munnen fram och tillbaka i huset och istället för att stå still när jag lagade mat så stog jag och trampade steg och när jag tittade på tv så stog jag upp och trampade. Och helt plötsligt hade jag tagit mina 20000 steg. Visst det är lite hårt mål men jag måste sätta hårda mål för att jag ska lyckas ta 40 kg på 1 år.

Men kan man springa ett maratonlopp varje dag i 365 dagar (i olika dela av världen också, ja de finns en dåre som gjort det) så kan banne mig jag gå 20000 steg varje dag i 365 dagar. Vila får jag göra om 366 dagar.

3. Saknar fortfarande min älskade katt Bosse. Det är knappt jag tror att han är död och att jag aldrig mer kommer få se honom. Jag känner mig så sorgsen så jag blir rädd för mig själv, grät över honom alldeles nyss igen när jag hittade sista bilden jag tog på honom. Hur kommer jag reagera den dagen någon som står mig riktigt nära dör? Kommer jag klara det? Nej jag tror faktiskt inte det.
Här är absolut sista bilden på min kille. Såhär brukade han sitta och sukta efter min mat. Maten på tallriken är pulled beef med rättikagratäng och hemmaslagen bearnaise.


Väder: Igår 27 grader och alldeles för soligt och varmt, idag 19 grader och alldeles lagom skönt och varmt.

Ätit 9/7:
Frukost:  2 kokta ägg, smörklick, flingsalt. 1 glas vatten.
Lunch: 2 bitar ugnsbakad lax, tomater, avokado.
Mellis: Svart kaffe.
Middag: Chorizo med champinjon- och tomatröra. 1 glas vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde. En liten bit lax.

Dagens kcal: 1312
Dagens kh: 20 g
Antal steg: 20379
Tränat: 43 min löpband
Vardagsmotion: 30 min promenad, 15 min promenad 


Ätit 10/7:
Frukost:  2 kokta ägg, smörklick, flingsalt. 1 glas vatten.
Lunch: 1 bit lax, tomat, avokado, olivolja balsamicum och parmesan.
Mellis: --
Middag: Köttfärsröra, champinjonstuvning. 1 glas vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde. En liten bit lax.


Dagens kcal: 1251

Dagens kh: 12 g
Antal steg: 20153
Tränat: 42 min löpband
Vardagsmotion: 30 min promenad

5 kommentarer:

ryskadockor sa...

Heja dig! Jag kommer att följa dig och peppa dig varje gång du skriver något på bloggen! Jag är säker på att du klarar det når ditt mål! :)
Många kramar!
//Lana

Sofia sa...

Heja tjejen!

Akta dig bara för att ha satt upp för hårda mål, risken finns att man faller hårdare då. Samtidigt vet jag ju att du är rätt så bestämd av dig så det fixar du nog =)

En annan räknar kalorier fast minus bröd, potatis, ris och pasta (helt seriöst, vem har nytta av det?) så jag kan ju kolla in din mat =)

Kramis och lycka till (från en som har svårt nog att fixa 10 000 på en dag... :P)

Trillian sa...

Ni är la för gulliga =)

kram till er båda.

Jane sa...

Og jeg ser lige dette lidt sent men vil ønske dig held og lykke de næste 356 dage. Jeg er sikker på, at du klarer det! Jeg hepper fra København!

Trillian sa...

Tack Jane =)
Hoppas du har en grymt skön sommar. Kram.