lördag, november 30, 2013

30/11-2014


Dagens matbild:  Dopp i kopp. Normalt doppar man potatis i koppen med smör och lök. Men jag ungsstekte morötter som jag doppade i koppen istället. Tillsammans med löksill, gubbröra och ägg så var det riktigt mättande.

Veckodag: lördag

3 x Snackigt:
1. Julpyntat idag. Men det blir måttligt i år eftersom vi inte ska fira jul hemma i Sverige. Så lite julstjärnor plus våra finaste julsaker har fått komma upp ur jullådan. Funderar just nu på om vi ska ha nån julmiddag för de närmaste innan vi åker till Kanarieöarna. Men jag vet att jag aldrig kan begränsa mig så då kommer jag ändå slå till på stort och det var ju det jag skulle slippa i år. Så det bästa är om jag undviker såna sammankomster innan jul ;)

2.  Blä för mycket kolhydrater idag så jag är lite för mätt just nu för att må helt okej. Men imorgon tar jag nya tag. Då ska vi i och för sig in till stan och käka brunch på en trevlig restaurang. Berättar mer imorgon.

3. Handlat lite julklappar. Försöker hålla allt ekologiskt och naturligt. Bara ekologiska hudvårdsprodukter och inget plast. Ja jag har blivit lite rabiat gällande annat än mat också. Eftersom vi är i mål med maten så har jag börjat ta det ett steg längre, så vi köper mycket ekologiska kläder och hudvårdsprodukter och nu har vi även börjat plastbanta hemmet. Så sakta men säkert byter vi ut allt giftigt plast mot naturliga produkter istället. Känns så himla bra. Man kan inte göra allt på en gång och det har tagit många år för oss att hamna där vi är idag.

Väder: Snöat inatt så det var ett tunt vitt täcke över landskapet och bilen imorse när jag skjutsade dottern till stallet. Runt nollan i grader hela dagen. Burr.

Dagens träning:  42 min löpband

Dagens ekomat:
Frukost: 4 kesoplättar med bregott, ost och skinka. Kaffe med grädde.
Lunch: Ölkorv. Grokisar. Pinjenötter. Kaffe med grädde.
Middag: Dopp i kopp. Vatten.
Kvällis: Grokisar, mörk choklad, pumpakärnor i choklad. Kaffe med grädde.

Dagens kcal: 2343
Dagens kh: 53 g


2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Jag har också kommit till det steget att "plastbanta" hemma. Har nästan bytt all plast. Bara lite kvar! :)
Ha en trevlig 1:a advent!
Kram kram
//Lana

Trillian sa...

Härligt Lana, kul att höra att fler har börjat inse att plast inte bra för oss.