tisdag, oktober 18, 2011

LCHF-lasagne


Fick en fråga hur jag gjort min lasagne ala lowcarb

Världens enklaste. Börja göra en bechamelsås på smör, grädde och massor med ost och utan mjöl (osten ska i sist och den får inte koka efter det). Hemligheten är att den ska få gona till sig lääänge på låg värme. Sen en supergod köttfärssås med mycket smaker som du gillar som också fått koka länge. Stek halloumistrimlor och strimla morot i juliennestavar och skiva lite tomater. Slow cooking...

Lager 1: Bechamelsås
Lager 2: Halloumi, morot och tomat.
Lager 3: Köttfärssås
Lager 4: Bechamelsås

In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills det har gockat ihop sig.

Gör en god sallad till.

3 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Ser jättegott ut spännande med halloumi

Jeans i juni, bikini i juli sa...

Fin blogg du har! :)

Trillian sa...

@Milla ja Halloumi har ju fördelen att den inte smälter ut, utan den har lite konsistensen av pasta. Bara att den är lite saltare så man får vara lite försiktig med saltet.

@Jeans, tack snälla du =)