lördag, januari 09, 2010

Ungsbakad lax med ungsrostade grönsaker och citron

Märks det att vi gillar lax i det här huset? I alla fall den här laxen som vi köpt från fiskbilen som dyker upp nu och då och säljer 3-5 kg åt gången. Det finns två olika som kommer med jämna mellanrum och så som jag förstått det, så är det den med den blåa fisken som är originalet.


Palsternackan som kommer med Ekolådan har jag hittills av någon outgrundlig anledning alltid slängt. Har inte hittat något användningsområde för den. Jag fattar verkligen inte det, för efter dagens goda middag där jag ungsrostade palsternacka, lök, vitlök, paprika och tomat tillsammans med timjan, flingsalt, olivolja, smör och balsamico, så var det palsternackan som vann i smaksensation. Jädrar i min gata så gott det var.

Förlåt palsternackan för att jag tidigare kallat dig för en blek morot och sen slängt dig iskallt i soporna.

Inga kommentarer: