fredag, april 03, 2009

Ekologisk sesampanerad torsk med remouladsås och vitlöksrostade rotfrukter


Bjuder på lite recept idag.

Torsken:
400 g torsk
2 ägg
sesamfrön
salt & peppar
citron

Salta och peppra torsken. Doppa torsken i det uppvispade ägget och därefter i sesamfröna. Stek i en stor klick smör på medelvärme.

Remouladsåsen:
2 dl creme fraiche
2 dl pickles eller saltgurka
persilja

Hacka pickles och persilja och blanda med creme fraichen.

Vitlöksrostade ekologiska rotfrukter
200 grader i ca 35-40 minuter
1 morot
4 rödbetor
3 salladslökar
100g rotselleri
3 vitlöksklyftor
olivolja
smör
salt & peppar

Slanta moroten, klyfta rödbetorna, skär salladslökarna i lagom stora bitar, skiva rotsellerin i tunna skivor, skiva 2 av vitlöksklyftorna och pressa 1 vitlöksklyfta över alla rotfrukterna. Lägg alla rotfrukter i en smörad ugnsform. Ringla över olivolja och salta och peppra. Klicka över lite extra smör. Gott gott!

Inga kommentarer: