torsdag, mars 24, 2011

4 x Kesella

Jag älskar Kesella. Jag är en riktig sucker för kesella. Äter givetvis den 10%-iga men jag har hört att lätt-Kesellan inte innehåller några tillsatser även fast den är light. Sen har jag också hört att den har mer protein, men det har jag inte orkat kolla upp. Men jag fortsätter köra med min 10%-iga jag. God, krämig och mättande. Jag brukar ibland ta lite kesella om jag känner mig hungrig eller sugen men inte vet vad jag vill ha och behöver något snabbt.


Kesella med hampafrön, pumpafrön och lite raw agave sirap.


En ny favorit senaste dagarna. Kesella med mycket kanel. Så jädrans gott så man blir lyrisk!


Kesella med mosade hallon.


Kesella med min hemmagjorda müsli.

5 kommentarer:

JOHN sa...

Jag har precis upptäckt den fantastiska kesellans mellanmålskompatibilitet. Kör precis som du på den feta sorten som är bra mycket godare. Här kommer ett bidrag till dina olika recept som jag för övrigt kommer att testa :)

http://pulstagning.se/2011/march/akta-vaniljpulver.html

Anonym sa...

Ææææj, i Danmark kan vi kun købe 1% kesella - kvark hedder det herovre. Jeg tager altså snart en tur til Malmø og køber ind. Jeg vil da have Bregott og Kesella, vil jeg!

Ser lækkert ud, Trillian!

Trillian sa...

John, ja det var ett bra förslag. Har just det där vaniljpulvret hemma också. Ska ta det i min kesella imorgon. Så tack för tipset.

Jane, ja herregud. Visst är det lite fettskrämt i Danmark? Hur har det gått med er fettskatt? Blir det någon?

Anonym sa...

Ja, Danmark er meget fedtskræmt! På mit arbejde har vi fornyligt bedt vores lunch-leverandør om at lave salatdressingerne med light creme fraiche i stedet for fuldfed. Så du den nye kostpyramide, jeg publicerede forleden? Kulhyrater, kulhydrater, kulhydrater. Dybt suk...

Fedtskatten er vedtaget pr. 1. juli 2011. Men den diskuteres meget og der er kommet ansete forskere på banen, som argumenterer for at den er skudt helt ved siden af. Jeg foreslår en sukkerskat i stedet, men der er ingen, der lytter til mig... ;-)

Trillian sa...

Jane, ja jag suckar ikapp med dig. Det är verkligen tragiskt.