måndag, mars 21, 2011

Styrketräning vecka 12 - Pass 1


Pass 1 - vecka 12 (pdf öppnas) från dintraning.se

Uppvärmning - 40 minuter på löpbandet.
Övning 1 - Bålrotation sittande med viktskiva (10 kg) - 5x10
Övning 2 - Superman på boll - 5x10
Övning 3 - Indrag av knä, utsida - 5x10
Övning 4 - Indrag av knä, rakt fram - 5x10
Övning 5 - Armhävning Hindu - 5x10

Framslumpad från 577 övningar på dintraning.se. Ganska coolt att det blev ganska likadana övningar även fast jag slumpade fram dem. Framförallt Indrag av knä, både utsida och rakt fram. Ibland kommer den säkert slumpa fram samma övning och det gör ju faktiskt inget, då får jag extra mycket träning av just den övningen. Kommer köra alla övningar 5x10 har jag bestämt mig för. Jag kommer klicka vidare när det blir övningar som jag inte har redskap till. Tex så har jag ingen kettlebell ännu, men ska definitivt fixa en. Det jag också gillar med Din träning punkt se, är att de har bra förklarande text och bilder till varje övning plus att den tydligt visar vilka muskler som primärt och sekundärt tränas. Fantastisk sida. Jag är faktiskt helt lyrisk.

Jag har bestämt mig för att köra två såna här framslumpade pass i veckan under resten av mars och hela april. Det roliga med det här upplägget är att jag kommer få testa många olika övningar under mars och april. Jag ska göra en ordentlig utvärdering när de här veckorna är över.

Stay tuned...

2 kommentarer:

Malin sa...

Här fanns mycket intressant läsning fanns det här!!! Mycket inspirerande veckomatsedlar - ska rekommendera sidan vidare!

Trillian sa...

Tack Malin, vad roligt att du gillart!