måndag, april 23, 2012

23/4-2012

Hemmagjorda burgare med hemmagjord pizzasallad

Istället för bröd hade jag tomat och salladslök i botten tillsammans med dressing

Vår diskmaskin gick sönder i lördags, mitt när vi skulle diska bort kalaset :( detta är disk från idag. Men jag försökte diska undan hela tiden. Hatar att ha stökigt i köket. Mitt revir.


Dagens bild
: Matbilder och diskelände.

Veckodag: måndag
Jobbat: kompledig
3 x Snackigt om dagen:
1. Så skönt det var att ha ledigt ensam hemma idag. Jag har skrotat runt, tvättat, diskat för hand, läst lite i min nya köttbok, spelat Rumble och Wordfeud på iPhonen, gjort majonnäs, gjort hemmagjord pizzasallad, kokat en soppa till imorgon, gjort klyftpotatis till kolhydratsätarna, gjort hemmagjorda burgare. Och allt detta med trasig diskmaskin. Är man dum i huvet eller? Nåväl, det kan var bra att få känna på hur det känns med en trasig diskmaskin för en gångs skull. Reparatören kommer ut till oss på fredag.

2. Idag fick jag lite panik när jag skulle äta. När jag fakirade så var det så enkelt. Jag åt kött och ägg och majonnäs och smör och ost på lite olika sätt. Enkelt och snabbt. Nu helt plötsligt så har man tusen val igen. Men det var verkligen gott med grönsaker. Det finns alltså de som fakirar hela tiden och verkar må utmärkt av det. Själv mådde jag som en prinsessa men saknade mina grönsaker. Men dagens kh-mängd blev ändå inte så farlig trots grönsakerna jag åt till middagen.

3. Imorgon måste jag komma ihåg att ta ledigt till den 10-11/5. Då ska vi åka några dagar till Norrland och fixa med J´s pappas sommarhus. Prata med en mäklare och samtidigt passar vi på att träffa min mamma och sova över där. Ska bli mysigt att ses. Längtar efter henne.

Väder: gråmulet

Ätit idag:
Frukost: Omelett med ost. 1 ölkorv. Kaffe med lite grädde.
Lunch: inget
Mellis: inget
Middag: Hemmagjord burgare med dressing, babyspenat, salladslök, tomat, pizzasallad. Vatten.
Kvällis: Kaffe med lite grädde. Kuber av Whisky cheddar.

Dagens kcal: 1134
Dagens kh: 16 g

Tränat: --

2 kommentarer:

ryskadockor sa...

Vad mysigt med att åka och träffa sin mamma och sova över hos henne... :)
Jag ska åka till Ryssland i sommar och hälsa på mina föräldrar. Pga olika saker så har jag inte varit i men hemstad i nästan 5 år... så det ska bli jätteroligt att få träffa min mamma, pappa och syrran!
Ha en fin dag!
Hur gör du pizzasallad?
Kram
Lana

Trillian sa...

Ja jag längtar verkligen. Ska bli tokmysigt.

Här har jag lagt ut hur jag gör min pizzasallad. Superenkel och typ inga ingredienser. Ibland har jag i lite morot och salladslök men oftast gör jag den precis såhär. Hemligheten är Saltå Kvarns vita balsamico =)

http://trillianshorna.blogspot.se/2011/07/pizzasallad.html