söndag, april 22, 2012

21/4-2012

Två böcker om fransk mat

Böcker om kött och grönt

LCHF & Träning av Jonas Bergqvist

Och boken som låg som nummer ett på min önskelista. Äntligen har jag boken Matmolekyler av min favvis Lisa Förare Winbladh. Jag tror faktiskt att hon kan allt om mat. Jag vill också och därför hoppas jag att jag ska lära mig lite mer när jag läser den här boken. Nu längtar jag nästan till bussen för första gången. Men bara nästan.
Grymt fin ljusstake.

Dagens bild
: Hur lyckas man inte ta en enda bild på all mat jag gjorde idag? Fantastisk insats om ni frågar mig. Så istället för matbilder så får ni bilder på alla mina böcker jag fick idag. Hade bara böcker på min önskelista i år så jag blev pretty glad för dessa böcker. Kommer få en riktigt bra stegräknare också, den hann inte komma till idag enligt uppgift. Åsså fick jag en jättefin ljusstake, Saltå Kvarns riserva olivolja, blommor och pengar (från min ömma moder).

Veckodag: lördag
Jobbat:
3 x Snackigt om dagen:
1. Min födelsedag. Underbara vänner som kom och åt upp min mat idag. Lite sur på mig själv fortfarande för att jag inte tog bilder på maten. Idag bjöd jag på heta kycklingspett, krossade potatisar och morötter med senapsvinägrette, långstekta körsbärstomater och rosmarinyoghurt. Till efterrätt gjorde jag en Tiramisu och en supergod lchf-mousse (den bästa jag gjort hittills... vaaaarför kunde jag inte tagit en bild så jag hade kunnat ge er receptet. Slår mig själv på pannan. Bläää!).

2. Fylld med positiv energi.

3. Fakirdag 12: Idag blev det förstås ingen fakir eftersom jag hade födelsedag och valt att äta mer kolhydrater idag. Men jag tycker 57 g är godkänt för en dag då det är fest. Jag åt ju faktiskt några potatisar och drack vin och hade grädde i kaffet.

Väder: Det blev fint väder trots att prognosen sa att det skulle bli snorkallt, regn, snö och rusk.

Ätit idag:
Frukost: 2 oopsies med bregott, ost och blacky skinka. Kaffe med grädde (mmm)
Lunch: Inget
Mellis: Inget
Middag: Kycklingspett, 2 små potatisar, morötter, rosmarinyoghurt. 3 glas röd vin. Lchf-mousse, vispad grädde och hallon. Kaffe med grädde.
Kvällis: Kaffe med grädde. Lchf-mousse med vispad grädde och hallon.

Dagens kcal: 1708
Dagens kh: 57 g (nja det var väl godkänt på min födelsedag)

Tränat: --

3 kommentarer:

ryskadockor sa...

Grattis i efterskott! Kul när vänner kommer och grattar! :)
Du kan väl ändå lägga ut receptet på mousse utan bild? ;)
Ha en fin söndag!
Kram
//Lana

Trillian sa...

Det kanske jag kan göra, men jag tycker själv det är supertrist med inlägg utan bilder. Ska fundera på om jag ska gå mot mina principer ;)

Trillian sa...

Och tack för grattiset Lana. Kram =)