torsdag, mars 10, 2011

Äggröra


Jag älskar äggröra. Jag äter det nästan varje morgon. Framförallt på vardagarna. Det är enkelt, går snabbt att göra och jag håller mig mätt lagom till lunchtid. Då äter jag oftast frukost runt kl 06:30.


Knäck 2 ekologiska ägg i en skål och häll i 0,5 dl grädde. Pudra i lite salt och peppar.



Stek i en generös klick med smör.



Rör om.


Jag brukar ta bort den från värmen när den börjar stelna så hinner den inte bli jättefast och då håller den sig fint gyllene i färgen också. Även fast jag gillar en mer fast äggröra än vad man får på hotellfrukostar men vill man ha en mer krämig äggröra, så får man sänka värmen och under svag värme röra om i äggröran tills äggen stelnat och blivit krämiga. Man kan ju även tillsätta 1 msk grädde mot slutet.

2 kommentarer:

KickAnn sa...

Jag brukar sätta till klicken smör alldeles i slutet när den nästan stelnat färdigt. Då blir smörsmaken så intensiv och äggröran extra god!

Funkar ju också bra med créme fraiche istället för grädde.

Trillian sa...

Bra tips med smöret.