måndag, november 30, 2009

Hallon- och blåbärspannacotta utan socker


Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
1 tsk ekologisk vaniljpulver
200 g hallon/blåbär
200 g philadelphiaost

Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5-10 minuter.
2. Häll grädde och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme en stund.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
4. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallon och blåbär med mixerstav till en puré.
6. Rör ner philadelphiaosten och bärpurén i grädden.
7. Vispa till en slät kräm och häll i formar.

Låt pannacottan stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär och en klick grädde.

Gott och man kan göra pannacotta utan socker. Kom ihåg att det är sockret som är boven, inte fettet!

1 kommentar:

Daniel sa...

hmmm så gött, måste testa!!