Det här brödet blir riktigt bra och det som liknar mest bröd av alla mina lchf-bröd jag gör. Tack vara de hela linfröna och de finhackade aprikoserna så har den lite mer tuggmotstånd också. Det enda jag inte riktigt gillar med det här brödet är fiberhusken. Tycker fiberhusk gör att bröden får en aning gummikänsla. I det här brödet märks det inte lika tydligt som på andra. Men jag har börjat utesluta fiberhusk mer och mer, så fråga mig inte varför jag inte gjorde det den här gången också. Men ett gott bröd är detta.
1 dl sesamfrön (Saltå Kvarn)
1/2 dl solroskärnor (Saltå Kvarn)
1/2 dl kruskakli (Saltå Kvarn)
2 msk linfrön (Saltå Kvarn)
2 tsk fiberhusk (malda physilliumfrön)
2 st torkade aprikoser finhackat (Saltå Kvarn) (kan såklart uteslutas för ännu mindre kolhydrater)
1/2 tsk havssalt
1 tsk bakpulver
4 ekologiska ägg
2 dl ost (jag hade Jarlsberg, som är en ost utan tillsatser)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer till mjöl. Blanda i kruskakli, linfrön, fiberhusk, salt och bakpulver.
3. Vispa ägg pösigt.
4. Riv osten.
5. Blanda de torra ingredienserna med ägg och ost och låt stå och gona till sig i ca 5 minuter.
6. Ta en ugnsfastform och sätt på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten lagom tjockt. Jag använder min springform som är 24 cm i diameter. Då blir det perfekt för mig.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter.
Innehåller per skiva:
Kolhydrater: 1 g
Fett: 14 g
Protein: 9 g
Kcal: 158 kcal
Delar brödet i 8 tårtbitar. Varje tårtbit innehåller 1 g kh. |
Här är samma bröd med torkade blåbär och sesamfrön som garnering. |
2 kommentarer:
Mumsigt! Har länge letat efter ett bra bröd, och detta är det absolut godaste jag smakat. En hit! Tack :-)
Detta har blivit en riktig favorit! Jag tar dock bort Fiberhusken. Dessutom maler jag inget (ren lathet), det blir superbt oavsett! TACK :-D
Skicka en kommentar