måndag, januari 14, 2013

Lowcarbonara på blomkål och bacon

Det här är riktigt gott. Blomkål med bacon, grädde, parmesan och svartpeppar. Enkel och snabb lchf-rätt.

*Ingredienser för 2 port:
1 litet blomkålshuvud
1 paket bacon
1 bit purjolök eller halv gul lök
1-2 dl grädde
Parmesan
Smör att steka med
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör såhär:
1. Finhacka bacon och stek den lagom knaprig. Ställ åt sidan.
2. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Jag tycker om att ha de i små bitar.
3. Finhacka löken och stek den mjuk i smöret.
4. Lägg i blomkålen och stek med löken i några minuter innan grädden hälls på. Jag börjar alltid med 1 dl grädde som får koka in innan jag häller på mer. Vill ha lagom krämighet. Blomkålen får gärna ha lite tuggmotstånd också.
5. När grädden kokat in så stänger jag av plattan och river över massor med parmesan och smakar av med salt och nymalen svartpeppar.
6. Ät blomkålen tillsammans med bacon och mer riven paremsan.

*alla ingredienser är ekologiska.
Smaklig måltid. Berätta gärna vad ni tycker om receptet.


1 kommentar:

ryskadockor sa...

Mmm...låter ju jättegott! :)
Blomkål är en sådan användbar grönsak!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana