söndag, januari 20, 2013

20/1-2013 - Dag 196

Färdiga baguetter. Lite småtjocka.
Baguetter på jäsning.
Mjölgrop och mortlad havssalt. I mjölgropen hällde jag poolishen och saltet och sen knådade jag ihop allt till en spänstig baguettedeg.
Poolishen efter 20 timmar. Man ska baka ut efter ca 12-16 timmar. Så jag var lite sen men det gjorde inget för bröden blev bra ändå. Men nästa gång ska jag försöka hålla tiden lite bättre.
 
Poolishen efter 5 timmar. Här har det redan börjat bubbla på bra.

Dagens bild Glömde ta bild på middagen. Så ni får lite bilder på min bakdag istället. Bilder på mina baguetter jag bakat idag. Startade min poolish igår och idag bakade jag ut baguetterna. Inte helt lätt att få till bra baguetter, men lite mer träning så. Ska göra en ny sats nästa helg. Tar ju två dagar att göra dessa. Gör man saker från grunden så tar det tid. Men bröden blev riktigt bra med fin höjd, fin skorpa och ett fint inkråm. Mycket nöjd.

Veckodag: söndag
Jobbat: helg
3 x Snackigt om dagen:
1. Skön dag. Har varit hemma själv nästan hela dagen. J är och spelar rollspel med sitt killgäng. Skönt med lite egentid.

2. Träningsvärk redan. Tog 5 km på crosstrainern och det känns i benen kan jag lova. Och har även tagit mina 20000 steg idag. Känns bra i kroppen och knoppen.

3. Idag var det en kvinna som ringde och undrade om jag och J vill vara med i en studie för par som går i parterapi. Vi ska ju på vårt första möte nu på onsdag så hon hade fått vårt nummer från stället dit vi ska. Så vi får se vad J tycker om det. Jag tycker definitivt. Tycker vi ska prova allt innan vi kastar vårt 11-åriga förhållande åt skogen.

Väder: -7 grader och soligt

Ätit idag:
Frukost: lchf-morotsfralla med bregott och ost. Kesella. Kaffe med grädde och skummjölk.
Lunch: Inget
Middag: Bratwurst med hemmagjord hamburgerdressing, senap, ketchup, lök. Ramlösa.
Kvällis: Lchf-hälsofralla med bregott och ost. Lite baguette med bregott. Kaffe med grädde.

Antal steg: 20484 (i skrivande stund)
Tränat: 20 min crosstrainer - 5 km 
Vardagsmotion: Bakat, tvättat, dammsugit


1 kommentar:

ryskadockor sa...

Oh, tänk om man skulle hitta på recept till lchf-baguetter! :)
Vad är lchf hälsofralla? Hur gör du dem? :)
Ha en toppen måndag!
Kramar!
//Lana