San Marzanotomaten anses som den finaste av tomater och jag är beredd att hålla med, för min tomatsoppa (som vi åt till middag igår) har nog aldrig varit godare än såhär. Det kan kanske bero på att jag serverade den lite annorlunda den här gången. Knäckte ner ett rått ägg i mitten av soppan och toppade med parmesan och färska basilikablad och in i ugnen (200 grader) i ca 10 minuter tills vitan stelnat.
Här får ni receptet på tomatsoppan.
3 msk olivolja
3 msk smör
2 gula lökar
2 st vitlöksklyfta
0,5 msk torkad basilika
0,5 msk torkad timjan
1 msk vit balsamvinäger (Saltå Kvarns)
2 kg San Marzano hela tomater i burk
0,5 tsk cayennepeppar
havssalt
nymalen svartpeppar
färsk basilika
Gör såhär:
1. Finhacka gul lök och vitlök och fräs i smör och olivolja tillsammans med örtkryddorna.
2. Häll i balsamvinägern och tomater. Rör om.
3. Koka upp och sänk värmen och låt soppan småputtra i över 1 timme eller mer.
4. Dra bort från plattan och mixa soppan slät, men den är god med bitar också.
5. Smaka av med salt och svartpeppar och knipsa i färsk basilika mot slutet.
1 kommentar:
Åh, så gott med tomatsoppa! Blev sugen!
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Skicka en kommentar