söndag, mars 16, 2014

Chiapudding med bär


Om ni aldrig testat chiapudding så är det dags nu. Det är så gott och mättande och chiafrön är verkligen ett litet superfrö. Min sambo äter detta till frukost nästan varje dag. Han grabbar med sig en till jobbet och sen håller han sig hela förmiddan fram till lunch.

Här får ni receptet

Ingredienser för 3 små glaburkar:

3 dl vätska (jag använder oftast grädde eller mandelmjölk men har även gjort detta på bär)
1 msk Kung Markattas kakao (utesluts om puddingen görs på bär)
1-2 tsk vaniljpulver
1 dl chiafrön
Frysta krossade hallon

Till servering:
Kiwi och grädde eller mandelmjölk

Gör såhär:
1. Börja med att blanda ihop vätskan med smaksättningen.
2. Blanda därefter i chiafröna och rör om då och då tills vätskan börjat suga åt sig fröna och den börjar bli lite tjockare.
3. När den börjat tjockna så brukar jag hälla över puddingen i glasburkarna. Sen rör jag om med en sked lite då och då. Gör man inte detta moment så kommer du ha en pudding med chiafrön i botten av glasburken. Det brukar räcka att göra detta under ca 10 min lite då och då.
4. När puddingen känns färdig för kylen så krossar jag några hallon och toppar puddingen med.
5. Låt stå över natten till en krämig och tjock och nyttig pudding.
6. Servera med Kiwi uppskuren i små kuber och grädde eller mandelmjölk.

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag gör själv chiapudding lite då och då, och det är verkligen perfekt till frukost eller mellanmål!

Millas Hälsoblogg sa...

Det är gott alternativ till mellanmål eller frukost:)

Trillian sa...

Eller hur. Så himla gott och det behövs inte en gnutta socker.