fredag, mars 21, 2014

Skagenröra


Gjorde skagenröra idag. Åt den med kokta ägg och avokado och en sallad gjord på spenat, tomat, alfa alfa groddar och droppade över olivolja och balsamico.

Skagenröra
500 g handskalade räkor
2 dl hemmagjord majonnäs
1-2 msk dill
citronsaft
salt & peppar

Gör såhär:
1. Skala räkor och hacka dem i bitar. Antingen finhackar du allt. Eller så gör du som jag brukar göra, finhackar 1/3, grovhackar 1/3 och låter 1/3 vara som de är. Framförallt om man ska ha röran till toast så tycker jag alternativ 2 passar utmärkt. Till bakad potatis skulle jag finhacka allt.
2. Lägg räkhacket i en skål och blanda med majonnäs och dill. Rör om och smaka av med citron, salt och peppar.

1 kommentar:

Svetlana Driagina sa...

Låter så gott! Sugen blev jag på räkor nu! :)
64859994 729