torsdag, mars 20, 2014

LCHF-Pizza


Inte ofta jag äter pizza längre och ärligt talat så har jag inget sug efter det heller. Klarar mig bra med alla goda gratänger istället. Men idag så blev det en pizza ändå. Ville testa att göra en blomkålsbotten som många kör med nu för tiden och det blev helt okej.

Pizzabotten
5 dl finriven blomkål
5 dl riven ost (jag tog ekologisk Vesterhavsost)
2 ägg
nypa havssalt

Topping
Ost
Skinka
Kalamata oliver
Rödlök
Tomat
Paprika
Oregano

Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Riv blomkålen i en matberedare till fina smulor.
3. Riv osten.
4. Blanda den rivna blomkålen med ost, ägg och salt.
5. Platta ut blomkålsblandningen på bakplåtspapper och kör in den i ugnen i ca 15 minuter eller tills den känns torr och gyllengul.
6. Ta ut botten från ugen och toppa med din egna favorittopping.
7. Öka temperaturen på ugnen till 250 grader och kör in pizzan i ca 15-20 minuter eller tills osten smält och allt ser härligt karameliserat ut.


Inga kommentarer: