tisdag, mars 18, 2014

Raw Paleo Brownies


Oj oj oj, detta var hur gott som helst. Hade inte gjort en kaka eller ätit en kaka på 3 månader så det kändes riktigt lyxigt att få en helt supernyttig kaka att äta i helgen tillsammans med fruktsallad. Nu har den ju en del kolhydrater tack vare nötterna och dadlarna men den är så mäktig så det behövs bara en yttepytte bit. Jag tror jag fick ut typ 40 bitar av kakan. Har lagt in de i små kuber i frysen så kan jag ta fram när man vill ha nåt lyxigt till kaffet. Äter man lchf så kan man lägga till en stor klick med lättvispad grädde.

Mixa ihop i en mixer till ett fint mjöl:
2,5 dl valnötter
2 dl mandelmjöl
0,5 dl paranötter

Tillsätt:
2 dl ekologisk kakao (jag använder Kung Markattas)
200 g dadlar
1 dl kokosolja
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

Häll ner smeten i en form och platta till hela smeten till en brownie.

Blanda ihop en frosting att smeta över brownien:
1,5 dl mandelsmör
5-6 msk mandelmjölk

2 kommentarer:

Emma sa...

Hej!
Tillagar du denna fantastiska kaka i ugnen eller något eller ska den stå i kylen eller frysas innan servering? :)

Tacksam för svar!

Trillian sa...

Emma, det är en Rawfoodkaka så den ska inte tillagas, mixa bara ihop ingredienserna, kyl ner, skär upp och ät :) /Trillian