Broccolipuré med bacon och parmesan, en grymt lyckad kombo.
Ingredienser broccolipuré för 4 port
Broccolipuré
1 broccolihuvud (ca 400 g)
1 stjälk salladslök
vispgrädde
smör
mjukost naturell
salt
peppar
Övriga ingredienser:
2 pkt Bacon i fina strimlor
Parmesan
Gör såhär:
1. Skär ner broccolihuvudet i mindre bitar och lägg ner i en kastrull.
2. Hacka salladslöken och lägg ner i kastrullen.
3. Häll över grädde och salta lagom.
4. Koka upp och låt koka ca 15 minuter eller tills broccolin är mjuk.
5. Stek under tiden bacon knaprig i sitt egna fett.
6. Häll gräddkoket i en skål och lägg broccolin och löken i en bunke tillsammans med en klick smör och en stor klick mjukost.
7. Kör till en slät puré med en handmixer. Använd gräddkoket om du vill ha en lösare puré.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Lägg upp på tallrik med puré och bacon och finriv parmesan över varje
tallrik och dra några drag med svartpepparkvarnen över anrättningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar