tisdag, december 17, 2013

17/12-2013


Dagens matbild:  Thaimat idag igen. Gott som fasiken.

Veckodag: tisdag

3 x Snackigt:
1.  Punka på ena däcket... jävla skit! 

2.  Bara 4 dgr kvar till Gran Canaria. Naaajs.

3. Nej julklapparna är fortfarande oöppnade. Min familj vill inte ha mina klappar. Skitkorvar!

Väder: Grått, trist och regnigt. Men jag tar det så länge jag slipper snön...

Dagens träning:  Löpband och 75 squats (dag 6)

Dagens ekomat:
Frukost: 2 finncrisp med mjukost och salami. Kaffe med grädde.
Lunch: Kycklingssallad som jag plockade ihop själv från manuella disken.
Middag: Thaimat. Vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde. 2 finncrisp med bregott och mjukost

lördag, december 14, 2013

14/12-2013


Dagens matbild:  Vi hade mysmiddag med ägg och hemmagjord skagenröra till förrätt. Familjen fick toast till sin skagen. Sen åt vi Domtaskinka, köttbullar, prinskorv och kålrotslåda till middag.

Veckodag: lördag

3 x Snackigt:
1. Dagen började bra med lite mysfrukost och Suits. Sen skjutsade vi Tuva till stallet och åkte och köpte lite julklappar till J´s brorson.

2. Sen gjorde vi god julmiddag och hade mysigt runt middagsbordet. Sen vet jag inte vad som hände eftersom kvällen slutade med att J gick och la sig kl 20:30 och sonen gick och la sig strax efter 21 och ingen hade öppnat sina julklappar. Vad hände? Bara jag som ville att de skulle öppna klapparna men jag fattar inte varför de inte ville? Eller jo dottern ville, men inte killarna i huset. Så jag sa "då röstar vi, de som vill räcker upp handen" och det vara bara T som gjorde det, så det slutade med att ingen fick något. Så julklapparna står där under öppna spisen oöppnade.

3. Så nu sitter jag här för mig själv och tittar på en skitdålig film på fyran.

Väder: Grått och trist men det är iaf snöfritt =)

Dagens träning:  60 squats

fredag, december 13, 2013

13/12-2013


Dagens matbild:  Har ätit julskinka i 2 dagar nu. Har aldrig tyckt om julskinka, men årets är en svindyr Domtagris-skinka. 225 kr kilot. Så vi fick betala 900 kr för vår skinka. Och det ångrar vi inte för har aldrig ätit så god julskinka nån av oss under hela våra liv. Lyckades verkligen med den. Imorgon ska vi ha julmiddag och då ska vi fortsätta äta på den. Mums!

Veckodag: fredag

3 x Snackigt:
1. Helt sjuk vecka har det varit. Hur mycket som helst att göra både på jobbet och hemma.

2. Nu är det bara en vecka kvar till Kanarieöarna och då får man se detta på DN. Att ett Norwegianplan har blivit bombhotat på Kanarieöarna. Gulp! Vågar inte berätta det för kidsen.

3. Min bror har lagts in på sjukhus idag, så jag är lite orolig för honom just nu.

Väder: Sjukt jäkla kallt. Hatar det.

Dagens träning: Vilodag men har tränat mina 3 pass i veckan sen över 1 månad tillbaka. 2 pass den här veckan och imorgon kör jag mitt tredje. Har även börjat med ett 30-dagars squat-challenge. Inne på andra dagen. Så igår tog jag 50 squats och idag 55. Imorgon blir det 60.

Lite matbilder från senaste veckan:


Egengjord mandelmjölk
Räksallad
Pulled beef tacos
Snön kom för 1 vecka sedan... bläää
Chiapudding. Så jäkla gott och mättande.
Chililax med couscoussallad och hollandaise.
Omelettpizza
Rostbiff och rättikagratäng
Pulled beef tacotallrik
Hemmagjord svingod rödbetssallad

söndag, december 01, 2013

1/12-2013


Dagens matbild:  Brunch på American Table. Åt bara lchf-vänligt och lämnade alla cupcakes, donuts och chokladbakelser åt sitt öde, men det såg gott ut. Själv åt jag kalkon, skinka, äggröra, bacon, burgare utan bröd, kapris, lök, tomat, ost, sallad och chevre. 

Veckodag: söndag 1:a advent

3 x Snackigt:
1.  Vi sov så länge idag så vi missade nästan brunchen med vännen C och hennes gäng med kompisar. Vi var totalt 14 stycken. Jättetrevligt var det. Men vi blev utslängda till slut. De hade bara sittning mellan 12-14 och sen fick man betala och packa ihop sitt pick och pack. Maten var helt okej men ca 2 timmar efter att vi åkt därifrån så började jag må kräkdåligt. Vet inte om det var att jag blev supervarm inne på Brisak, när vi letade nya uteslingor att klä vårat träd på framsidan med, eller om det var maten. Men illa mådde jag så jag blev jätteorolig att jag skulle kräkas. Så när vi kom hem vid 16-tiden så däckade jag i sängen och sov i 2 timmar. Sen mådde jag lite bättre.

2. Blev ingen middag idag, vi var båda så mätta. Så vi åt bara lite kvällsfika när jag hade piggnat till.

3. Imorgon ska vi ha workshop med cirka 30 nya administratörer på jobbet. Vi ska lära de att jobba i våra system. Ska även få träffa en ny kollega till vår avdelning, vilket ska bli kul. Hon har samma roll på sitt företag som jag har på mitt. Vi har köpt ett stort företag med galet mycket människor så vi har pga det haft tokmycket att göra precis hela hösten. De ska integreras i våra system from 1:a januari så vi har bråda dagar med hur allt ska kopplas ihop. Så den här julen kommer jag bara vara ledig 1 vecka när vi åker till Kanarieöarna, sen ska jag jobba skiten ur mig i några veckor tills alla personer är inne i våra system och lugnet kan lägga sig. Hoppas jag vid gudarna, för annars kommer jag gå in i väggen.

Väder: +6 grader och blåsigt men vackert och soligt

Dagens träning: Vilodag

Dagens ekomat:
Frukost: 2 st kesopannkakor med bregott, ost, skinka. Kaffe med grädde.
Brunch:  Kalkon, skinka, äggröra, bacon, burgare, kapris, lök, tomat, ost, sallad och chevre. 
Middag: Inget
Kvällis: Kaffe med grädde. 2 finncrisp med bregott, ost och skinka. 1/2 raw-bite, näve pumpakärnor i choklad. 1 kopp te.

Dagens kcal: 1711
Dagens kh: 42 g




lördag, november 30, 2013

30/11-2014


Dagens matbild:  Dopp i kopp. Normalt doppar man potatis i koppen med smör och lök. Men jag ungsstekte morötter som jag doppade i koppen istället. Tillsammans med löksill, gubbröra och ägg så var det riktigt mättande.

Veckodag: lördag

3 x Snackigt:
1. Julpyntat idag. Men det blir måttligt i år eftersom vi inte ska fira jul hemma i Sverige. Så lite julstjärnor plus våra finaste julsaker har fått komma upp ur jullådan. Funderar just nu på om vi ska ha nån julmiddag för de närmaste innan vi åker till Kanarieöarna. Men jag vet att jag aldrig kan begränsa mig så då kommer jag ändå slå till på stort och det var ju det jag skulle slippa i år. Så det bästa är om jag undviker såna sammankomster innan jul ;)

2.  Blä för mycket kolhydrater idag så jag är lite för mätt just nu för att må helt okej. Men imorgon tar jag nya tag. Då ska vi i och för sig in till stan och käka brunch på en trevlig restaurang. Berättar mer imorgon.

3. Handlat lite julklappar. Försöker hålla allt ekologiskt och naturligt. Bara ekologiska hudvårdsprodukter och inget plast. Ja jag har blivit lite rabiat gällande annat än mat också. Eftersom vi är i mål med maten så har jag börjat ta det ett steg längre, så vi köper mycket ekologiska kläder och hudvårdsprodukter och nu har vi även börjat plastbanta hemmet. Så sakta men säkert byter vi ut allt giftigt plast mot naturliga produkter istället. Känns så himla bra. Man kan inte göra allt på en gång och det har tagit många år för oss att hamna där vi är idag.

Väder: Snöat inatt så det var ett tunt vitt täcke över landskapet och bilen imorse när jag skjutsade dottern till stallet. Runt nollan i grader hela dagen. Burr.

Dagens träning:  42 min löpband

Dagens ekomat:
Frukost: 4 kesoplättar med bregott, ost och skinka. Kaffe med grädde.
Lunch: Ölkorv. Grokisar. Pinjenötter. Kaffe med grädde.
Middag: Dopp i kopp. Vatten.
Kvällis: Grokisar, mörk choklad, pumpakärnor i choklad. Kaffe med grädde.

Dagens kcal: 2343
Dagens kh: 53 g


Rättika- och köttfärsgratäng


Om ni aldrig testat att göra rättikagratäng så gör det. Det är som potatisgratäng och passar perfekt som tillbehör till kötträtter. Den här gången gjorde jag en matig en och inte bara som tillbehör. Jag la till in riktigt god ost (ekologisk Vesterhavsost) och en köttfärsröra. Och en ny favoriträtt har äntrat mitt liv. Blev så himla gott. Gjorde även en rödbetssallad till. Min favorit. Köper inte längre varkan majonnäs eller röror. Gör allt själv. Då har man koll på  vad som finns i röran och man får full koll på de elaka kolhydraterna. Hoppas ni gillar den här gratängen för den är en 10-poängare i min värld.

Ingredienser för 6-8 portioner

Rättikan:
Rättika ca 600 gram
1 gul lök (eller 1/2 purjolök)
3-4 dl grädde
5 dl ost grovriven
3 klyftor vitlök
smör
salt och peppar

Köttfärsröran:
400 g köttfärs (ekologiskt gräsbeteskött)
1 gul lök finhackad
1/2 purjolök finhackad
2 vitlöksklyftor rivna eller pressade
Grillkrydda
Paprikakrydda
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar

Gör så här:
1. Skala och skiva rättikan i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och hacka löken.
2. Koka upp grädde, vitlök, salt och peppar och lägg i rättikaskivorna. Låt koka ca 20-25 minuter tills rättikan är mjuk. Lägg i löken när det kvarstår ca 10 minuter av koktiden.
3. Stek under tiden köttfärs och lök. Krydda väl och smaka av. Är det gott när du smakar av så kommer det vara gott när du äter.
3. Smöra en ugnsform.
4. Fördela rättika och köttfärsröra i ugnsformen. Börja och avsluta med rättika. Och lägg hälften av osten i mitten.
5. Toppa med resten osten och häll över gräddkoket som rättikan har kokat i.
6. Stoppa in formen i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och blivit härligt krämig.


Så gott!!

Energifördelning beräknat på 8 portioner. Väldigt kolhydratsfattig. Precis som jag vill ha det.

Kesopannkakor


Jättegoda! Jag gör en stor sats så har jag kesopannkakor i några dagar att mumsa på. Brukar äta de till frukost med bregott och ost på. Så de fungerar även som små mackor att äta till frukost eller mellis.

Ingredienser till ca 20 små plättar:

3 ägg
250 g keso
10 ml fiberhusk
nypa salt
smör eller kokosfett att steka i.

Gör såhär:
1. Mixa ihop ägg, keso, fiberhusk och salt med en handmixer till en jämn smet.
2. Sätt på plattan på högsta och smält smöret och dra ner plattan till hälften.
3. Klicka i smet i plättlaggen och låt första sidan steka ganska länge. Med det menar jag runt 4-5 minuter.
4. Vänd och stek andra sidan ytterligare några minuter. Jag steker tills de har en fin gyllenbrun färg.


Stek första sidan ganska länge.



Såhär ser energifördelningen ut för 1 st kesopannkaka. Mindre än 1 gram kolhydrater.


Receptet hittade jag hos 56kilo.se