onsdag, april 20, 2011

19/4-2011


Dagens bild: Veckans vegetariska middag. Italiensk paj med soltorkade tomater och oliver. Tydligen har Tuva missat den här rätten tidigare för hon pratade om den en timme efteråt "åh vilken god paj det var, du är verkligen duktig på att laga matiga pajer". Kul =)

Veckodag: tisdag
Jobbat:
3 x Snackigt om dagen:
1. Bästa dagen den här ledigheten. Alla har varit sams, Tuva stannade hemma från stallet, vi har storhandlat, spelat kort, jag har bytt däck på bilen, lämnat en massa skit till återvinningen, städat i klädgarderoben, sorterat bort en massa skor och kläder, gjort god vegetarisk mat, gjort honungsrostade nötter till Tuva och tittat på en ny schysst serie.

2. Tuva tvättade Bosse och Kerstin idag med schampo, snacka om att ha en katter som såg ynkliga ut. Men båda lät henne hålla på utan att de gjorde något. Kerstin jamade så mycket så till slut skrek jag "Kerstin, går det bra". Då hörde jag bara ett asgarv från Tuva inifrån badrummet.

3. Nu ska jag sova. Klockan är bara 1 på natten och jag är ledig imorgon också. Wonderful.

Väder: Grymt väder idag igen. Soligt och varmt.
Ätit idag:
Frukost: 2 finncrisp med bregott och ost. 1 kokt ägg med kaviar. Kaffe med grädde.
Lunch: 1 finncrisp, 1 tunn skiva baguette med bregott och ost. Kaffe med grädde.
Mellis: Inget
Middag: Italiensk paj med fetaostsallad och vinägrette. 1 glas vatten.
Kvällis: Lite honungsrostade nötter. Två munnar Kaffe med grädde (J lyckades göra årets äckligaste kaffe).


Tränat: Vilodag
NP - Now playing: Säsong 1 av Sons of Anarchy avsnitt 1-4

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag är säker på att du lagt upp receptet på hur du gör din pajbotten, men undrar om du skulle kunna göra det igen? bor man dessutom i ett "vanligt" hushåll, finns det några tips på varor som kan ersätta vetemjölet som fortfarande finns hemma om man vill äta LCHF? dinkelmjöl och ersättare för socker, sådana produkter finns inte hemma om du förstår.. Mer ägg och ost kanske? skulle vara tacksam för svar! :)

Trillian sa...

Hej anonym.

Den här gången använde jag faktiskt Saltå Kvarns vetemjöl (utan mjölbehandlingsmedel), ibland gör jag den på dinkelmjöl. Eftersom det bara är en tunn botten och 3 dl mjöl på hela pajen så blir det inte så mycket kolhydrater i det stora hela. Du har ju mycket fyllning med ost, ägg, creme fraiche som balanserar upp det. Jag försöker se till helheten istället för att stirra mig blind på varje enskild ingrediens. Recept hittar du i menyn under "Vegetariskt". Pajen heter "Italiensk paj med soltorkade tomater och oliver".

Igår hade jag i dubbel mängd ost, västerbotten, och det blev mycket godare till och med och då går ju också totalmängden av kolisarna ner. Lycka till, berätta gärna vad du tyckte om pajen.