lördag, oktober 17, 2009

Köttfärsbiff och ungsbakade tomater


Hittade receptet hos mataffären.se. De har härmat Matfrid genom att de gör iordning recept på goda maträtter och sen kan man med ett klick beställa hem alla ingredienser inklusive receptet. Himla smart om man har idétorka. Rätten blev jättegod och en favorit blev de ungsbakade tomaterna. De har vi gjort redan 2 ggr den här veckan. Kanske ska nämna också att jag anpassat recepten utifrån LCHF. Så bort med ströbröd och annat onödigt.

Köttfärsbiffar:
600 g nötfärs
2 äggulor
1 dl vispgrädde
salt & peppar

Blanda och forma 4 biffar. Stek på hög värme i 1 minut på varje sida så att de får stekyta.

Själv la jag sen en ostbit ovanpå biffen när den stekt färdigt. Nästa gång ska jag testa att lägga lite mosarellaost direkt på biffen så den får steka med i ugnen.

Ungsbakade tomater:
8 stora tomater delade i 4 bitar
1 rödlök i klyftor
5 vitlöksklyftor skivade
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
1 msk oregano eller timjan
1 tsk flingsalt

Lägg tomater, rödlök och vitlök i en smord ungsfast form. Ringla över olivolja och vinäger. Krydda och lägg biffarna ovanpå. Stek i ugnen ca 25 minuter.

Inga kommentarer: