onsdag, juni 20, 2007

Bells Pares...

...hade jag för 4 år sedan och jag var med i en studie eftersom jag var frisk i övrigt. Bells Pares? Ansiktsförlamning på ren svenska. Ja, jag vet, skitsnubbigt. Var till Huddinge Sjukhus idag på slutkontroll. De ska avsluta studien nu och till hösten kommer jag få veta om jag åt sockerpiller eller riktig medicin under min sjukdom. Själv tror jag på medicin. Men det är svårt att veta. Man ska inte förkasta effekten av placebo.

1 kommentar:

Signe Nordstrom sa...

Har också haft Bells Pares…. 2 ggr!

Jag vet en tjej som haft det över 1o ggr… Hon är känslig för drag, och fick det varje gång hon körde bil med öppet fönster och fick drag på örat!

Första gången jag fick Bells Pares var jag i USA och där fick jag träffa en läkare direkt som genast gav mig en B12 spruta och B12 vitaminer att ta hem och äta, och sa åt mig att massera mitt ansikte för att stimulera ansiktsnerverna och musklerna så mycket som möjligt! Jag var frisk inom två-tre månader.

När jag fick det för några år sedan, var den svenska sjukvården helt tam, och bara sände hem mig! De sa “vi ser massa människor med detta varje dag, det går över av sig själv, gå hem!”. Ja….det var ju himla hjälpsamt!

Jag blev min egen läkare… googlade och läste i dagar på internet om det.
Hittade information att vitamin B12 i form av Methylcobalomin skulle hjälpa, så jag beställde det från USA eftersom det inte säljs i affärer i Sverige.
Det allra viktigaste är att man får den rätta sortens vitamin B12. De finns i tre olika former. Formen som heter Methylcobolamin är den allra effektivaste och den man MÅSTE ta! Annars händer inget. Om du googlar “Bells Palsy Methylcobalamin” så kommer du få upp all forskning som gjorts och som visar att det har en direkt effekt på nerverna och deras signaler!

Att massera ansiktet hjälper också! Det stimulerar nerverna och musklerna, och ökar blodcirkulationen. Det är jätte viktigt för att det ska komma igång!!!
Massera med vanlig ansiktscreme flera gånger om dagen, det hjälper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu säljs vitamin B12 i form at Methylcobalamin på internet i Sverige så det är lättare att få tag på nu. Jag har alltid en burk hemma ifall jag någonsin skulle få det igen!

Med andra ord... ät B12

Kram ,

Signe